Українці більше не реагують на обіцянки скасувати недоторканість - результати опитування

Переважна більшість учасників он-лайн голосування на сайті Української служби Голосу Америки не вірять, що депутатську недоторканість може бути скасовано до виборів. Водночас у коментарях українці зазначають, що скасування недоторканості зіграло би на руку лише владі.

Недоторканність депутатів українського парламенту – знову на порядку денному Верховної Ради. Напередодні початку виборчої кампанії жодна з політичних партій відкрито не наважується виступити проти позбавлення народних обранців привілеїв. Однак і влада, і опозиція наполягають на власних законопроектах і відмовляються підтримати варіанти опонентів.

Чи вірите Ви, що депутатську недоторканність буде скасовано до виборів у жовтні?
Віддані українцями протягом тижня голоси розподілились наступним чином:

Так - 92 %

Ні - 6 %

Не знаю - 2 %


Ми також отримали значну кількість коментарів щодо чергової спроби відмінити депутатську недоторканість на сторінці Української служби Голосу Америки на сайті Facebook.

Ось деякі думки наших читачів:

"Ви що думаєте, що депутатам нової ВР вже зараз сниться, як вони голосують за "вічну" тему, яка "воскресає" від виборів до виборів? Черговая маячня, розрахована не знаю на кого", - каже Наталія Ромашова з Києва.

"Якщо скасовувати то усім,а то перед виборами лише владі вигідно зняти недоторканість з депутатів", - каже Іван Марусяк.

"Я проти відміни, бо це розв'яже руки мафії щодо опозиційних депутатів, але і Партія Регіонів від відміни не виграє", - вважає Олександр Мартинюк з Києва.

Нагадуємо, що у наших недільних ефірах ми цитуємо цікаві думки висловлені в обговоренні теми тижня.