В Україні оголошено день жалоби за загиблими у автокатастрофі

В Україні оголошено день жалоби за загиблими у автокатастрофі

Президент України Віктор Янукович оголосив 13 жовтня днем жалоби за жертвами катастрофи на залізничному переїзді в Дніпропетровській області. Він також висловив співчуття сім’ям постраждалих та загиблих у одній із наймаштабніших транспортних аварій в історії країни. За останніми даними, під час зіткнення поїзда із рейсовим автобусом загинуло щонайменше 42 людей, серед яких троє дітей. Ще декілька постраждалих знаходяться в критичному стані. Загалом у автобусі на момент зіткнення перебувало 50 людей, повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Влада продовжує з'ясовувати обставини катастрофи – на місце події в Дніпропетровській області вирушили урядовці і керівники міністерств транспорту і надзвичайних ситуацій. МВС називає винним у аварії водія автобуса, який за попередніми даними слідства, виїхав на залізничний переїзд на забороняючий сигнал семафора. На це вказують і очевидці катастрофи, які зазначають, що саме водій транспортного засобу несподівано вирішив проїхати перед потягом. За даними слідства, погодні умови в під час аварії були задовільними і не могли стати її причиною. Експерти кажуть, що технічне обладнання на залізничному переїзді знаходилося в справному стані.

Правоохоронні органи встановлюють перевізника, на балансі якого знаходився автобус та перевіряють наявність у нього усіх необхідних документів для здійснення пасажирських перевезень. За попередніми даними, водій, який також загинув, мав значний професійний стаж.

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив урядовцям підготувати програму з упередження аварій на залізничних переїздах: «Доручаю Міністру внутрішніх справ та Міністру транспорту та зв’язку розробити програму з упередження, яка повинна включати облаштування переїздів, у тому числі автоматичних шлагбаумів, де необхідно встановити охорону. Економити на житті не потрібно», - наголосив Азаров.

Влада обіцяє виплатити родинам постраждалих матеріальну компенсацію і взяти на жорсткий контроль дотримання водіями транспортних засобів правил проїзду залізничних переїздів, а також випуск на лінію транспортних засобів, що здійснюють перевезення пасажирів.