Почалось виведення американських військ з Афганістану

Американський солдат сидить на багажі, готуючи до повернення з Афганістану.

Американські військові у п’ятницю підтвердили інформацію про виведення близько 650-ти американських вояків з північної провінції Афганістану Парван. Військові відбули до США у середу. За офіційною інформацію виведених з Афганістану військових вже не замінить інший військовий підрозділ.

Минулого місяця президент США Барак Обама заявив, що до вересня 2012-го року з Афганістану буде виведено 33 тисячі американських військових. Таким чином чисельність американського контингенту в країні буде скорочено до рівня, який був до 2009-го року.

Очікується, що решта 100 тисяч військових США в Афганістані повернуться додому до кінця 2014-го року. Передбачається, що до того часу контроль в країні повністю переберуть на себе афганські сили безпеки.

Військова операція США в Афганістані не користується підтримкою з боку громадян Америки. Протягом останніх 10-ти років на війну було витрачено трильйон доларів. Минулого місяця президент Обама заявив, що для США настав час сконцентруватись на побудові власної держави.