США: поліція розслідує обставини стрілянини біля Капітолію

У розпал запеклих дебатів з питання фінансування федерального уряду у Вашингтоні стався черговий інцидент.

За повідомленнями поліції, автомобіль намагався протаранити загородження перед Білим домом, після чого поліцейські рушили за ним у погоню, яка тривала до самої будівлі Капітолію.

Повідомляється, що поліцейські відкрили вогонь по автомашині, в якій за кермом сиділа жінка, яка загинула. У результаті зіткнення постраждали два співробітники поліції.

У четвер на третій день після часткового закриття федерального уряду США через політичне протистояння між Білим домом і республіканцями в Конгресі, з міркувань безпеки, довелося тимчасово закрити будівлю Капітолію. Таке рішення було зроблено після того, як біля Капітолію і будівель Сенату і Палати представників пролунали постріли.

Слідство обставин інциденту, в якому задіяні вашинтонська поліція, правоохоронці Капітолію та агенти Таємної служби США і ФБР, триває.

Проте вже зараз відомо, що жінка, яка керувала автомобілем, протаранила огорожу біля Білого дому, а потім, намагаючись втекти від поліцейських, поїхала в напрямку Капітолію. Вона врізалася в одну з поліцейських автомашин.

Повідомляється також, що разом з нею в автомобілі перебувала однорічна дитина. За даними поліції Вашингтона, дитину передано під опіку влади.

Стан потерпілих поліцейських оцінюється як стабільний.