Помпео пояснив причину закриття консульства КНР у Х'юстоні

Майк Помпео

Сполучені Штати ухвалили рішення закрити консульство КНР в Х'юстоні, штат Техас, через систематичні крадіжки Китаєм американської інтелектуальної власності, заявив у середу держсекретар США Майк Помпео.

У Китаї, за повідомленням, пообіцяли відповісти на кроки Сполучених Штатів Америки. Відповідь може включати закриття консульства США в Ухані

«Ми чітко визначаємо, які у нас очікування щодо того, як Комуністична партія Китаю буде себе вести, - сказав глава американської дипломатії у ході прес-конференції у Данії, де він зараз перебуває. - Якщо цього не станеться, ми вдамося до дій щодо захисту американського народу, нашої безпеки, нашої національної безпеки, а також нашої економіки і робочих місць».

«Крадеться не лише американська інтелектуальна власність, - продовжив Майк Помпео, - це і європейська інтелектуальна власність теж, що обходиться в сотні тисяч робочих місць, хороших робочих місць для працьовитих людей по всій Європі і Америці, вкрадених Комуністичною партією Китаю».

Найбільше китайсье видання People's Daily повідомило у середу, що Китай засудив рішення США і попросив відмовитись від нього. У Китаї, за повідомленням, пообіцяли відповісти на кроки Сполучених Штатів Америки. Відповідь може включати закриття консульства США в Ухані.

"Із наближенням листопада (час виборів президента у США - прим. ГА), наростає напруга у відносинах із дуже значним супротивником", - коментує ситуацію колишній помічник директора ФБР Френк Фіглюцці (Frank Figliuzzi).

Відомий оглядач міжнародник Макс Бут відзначив, що закриття консульства Китаю "нічого не приносить" США у змаганні із Пекіном.

Китайській стороні дано час до вечора п'ятниці, 24 липня, щоб виконати розпорядження влади США і зупинити роботу дипмісії у Х'юстоні, штат співробітників якої налічує близько 60 осіб.

"Закриття консульства Китаю у Х'юстоні було правильним кроком на захист нашої національної безпеки. Комуністична партія Китаю тривалий час краще нахі технології, інтелектуальну власність, персональні дані американців, і тепер намагається ще і викрасти, або саботувати наші дослідження щодо вакцини від коронавірусу. Необхідну було вжити заходів", - прокоментував рішення уряду США сенатор-республіканець Рік Скотт.

Дивіться також: Астронавти NASA вийшли у відкритий космос для проведення робіт по модернізації МКС

Your browser doesn’t support HTML5

Астронавти NASA вийшли у відкритий космос для проведення робіт по модернізації МКС. Відео