Юлія Тимошенко зустрілася з американськими конгресменами

Зустріч Юлії Тимошенко з американськими конгресменами

Делегація американських конгресменів у складі Дейвида Драєра, Дейвида Прайса, Бреда Міллера і Сюзен Дейвис зустрілася з лідером БЮТ Юлією Тимошенко. Республіканець Драєр заявив, що візит є частиною зусиль американського Конгресу у побудові міцніших відносин з парламентами країн, які стали на шлях демократичного розвитку.

Драєр підкреслив важливість демократії і верховенства права, як також необхідність гарантій того, що парламенти є сильними і незалежними у нагляді за виконавчою владою. За словами конгресмена, делегація вручила лист членам українського парламенту із закликом до зміцнення відносин між Конгресом і Верховною Радою.

Колишня прем’єр використала зустріч із конгресменами, щоб ще раз заявити про тиск влади на опозицію, журналістів та громадянське суспільство, а також підпорядкування адміністрації президента судової системи України. Бажання конгресменів зустрітися з нею вона розцінила як підтримку з боку Сполучених Штатів демократичного шляху розвитку України.

«Зараз в Україні крок за кроком згортаються демократичні досягнення. Вибіркове правосуддя спрямоване проти опозиції і воно підтримується усією владною машиною. У нас такі обставини, які дозволяють нам говорити, що демократія в Україні крок за кроком згортається. І тому спілкування з опозицією є в тому числі підтримкою інституцій демократії в Україні», – сказала лідер партії «Батьківщина».

Тимошенко висловилася за збереження стратегічного партнерства між двома країнами та виконання нинішньою владою усіх раніше досягнутих домовленостей: «Уся команда, яку я тоді очолювала, напрацьовувала прекрасні програми, які давали нам надію на отримання енергетичної незалежності. І ми їх робили разом зі Сполученими Штатами, разом з компаніями, які представляли сектори атомної енергетики, розбудову наших нафто- і газотранспортних можливостей. Дуже важливо, щоб зараз все це продовжувалося, щоб це партнерство в цьому важливому напрямку обов’язково зберігалося. Ми, як політична сила, дуже цінуємо ті стратегічні стосунки між Україною та Сполученими Штатами, які вибудовувалися з першого дня отримання Україною незалежності. І для нас важливо, щоб у ці непрості часи, коли змінилася в Україні влада, щоб це стратегічне партнерство обов’язково не тільки збереглося, але щоб воно мало можливість далі набирати свою динаміку», – цитує лідера опозиційної партії її прес-служба.