У США вже розподілено майже 50 мільйонів доз вакцин від COVID-19, але щеплення відбуваються нерівномірно - ЗМІ

Штаб-квартира Центрів США з контролю і профілактики захворювань, Атланта, Джорджія (архівне фото)

Більше 25 мільйонів чоловік отримали, принаймні, одну дозу вакцини

Центри США з контролю і профілактики захворювань повідомили, що у США було використано 31,1 мільйона доз вакцин від COVID-19 і розподілено по країні 49,9 мільйона доз.

Як пояснило відомство, йдеться про вакцини виробництва компаній Moderna і Pfizer/BioNTech.

У відповідності до урядових даних від суботи, було використано 29,6 мільйона доз вакцин і розподілено 49,9 мільйона доз.

Відомство повідомило, що станом на неділю, 25,2 мільйона осіб отримали одну дозу, а 5,7 мільйона чоловік - дві дози вакцини.

Загалом 3,7 мільйона доз було використано в лікувальних установах тривалого перебування, повідомило відомство.

Раніше інформаційна агенція AP повідомила, що у Сполучених Штатах Америки спостерігається прогалина у темпах вакцинації чорношкірих американців.

"Експерти кажуть, що нерівномірність, яка вимальовується, може мати кілька причин, включно із глибокою недовірою до медичних установ з боку чорношкірих американців через історію дискримінації; неадекватний доступ до вакцини у районах проживання чорношкірих громад; та цифрова нерівність, яка може ускладнювати отримання критично важливої інформації. Запис для вакцинації часто здійснюється онлайн",- відзначає видання.

Як повідомляла Українська служба "Голосу Америки", Україна отримає вакцину Pfizer/BioNTech в рамках підтримуваної ЄС ініціативи COVAX. Про це йдеться у повідомленні на сайті Делегації ЄС в Україні. Рішення про виділення Україні 117 тисяч доз вакцин від COVID-19 виробництва компаній Pfizer/BioNTech в рамках механізму COVAX, який підтримується ЄС, було ухвалено у суботу.

Дивіться також: Національна гвардія США: яка місія цієї особливої структури і скільки заробляють гвардійці

Your browser doesn’t support HTML5

Національна гвардія США: яка місія цієї особливої структури і скільки заробляють гвардійці. Відео