Федеральний резервний банк США повідомив про великі прибутки

Федеральний резервний банк США повідомив про великі прибутки

Представники Центрального банку США кажуть, що уряд отримав великі прибутки із своєї контроверсійної програми на підтримку економіки, яка все ще переживає серйозні проблеми. Прибутки Федерального резервного банку торік досягли суми в понад 78 мільярдів доларів, тобто на 65% більше, ніж рік раніше. Банк закуповував державні облігації в зусиллях стимулювати розвиток економіки і втримувати процентні ставки на низькому рівні. Під час фінансової кризи банк також придбав великі кількості цінних паперів, які були підтримані іпотечними позиками, в надії збільшити довір’я інвесторів. Саме ці інвестиції принесли чималі прибутки.

Офіційні особи дуже схвально висловлюються про прибутки, але кажуть, що зміна ринкових умов може спричинити збитки в майбутньому, коли Федеральний резервний банк продасть ці активи в час, коли стимулювання економіки уже виявиться зайвим.

В окремому звіті Міністерство праці США повідомило, що для розвитку економіки проблему становить безробіття та що поступ у врегулюванні цієї проблеми повільний і нерівний.