Обама: Волл-стріт потрібно все-таки терміново реформувати

Президент Обама звертається з промовою до народу.

Президент Обама заявив, що потрібно провести термінові фінансові реформи в країні, не зважаючи на припинення урядом дії багатьох екстрених програм допомоги, започаткованих під час фінансової кризи у США.

У щотижневому зверненні до народу Обама зазначив, що ці програмами допомогли мільйонам американців втриматись на робочих місцях. Він сказав, посилаючись на інформацію Міністерства фінансів, що фінансова допомога - видана на 2 роки для порятунку деяких секторів американської економіки від банкрутства - обчислюється тепер приблизно в 90 мільярдів доларів, що значно менше у порівнянні з 500 мільярдами доларів, як це передбачалось спочатку.

Барак Обама наголосив, що задля уникнення знову фінансової кризи в країні потрібно провести ряд фінансових реформ і захистити інтереси споживачів. Це припинить практику викупу платниками податків приречених на банкрутство організацій і внесе ясність у складні фінансові оборудки, сказав президент.

У відповідь на президентську промову сенатор-республіканець зі штату Техас Кей Бейлі-Гатчісон заявила, що спонсоровий демократами законопроект фінансової реформи, переданий на розгляд Сенату, не зможе припинити практики фінансової допомоги у випадку банкрутства в майбутньому. Вона додала, що в документі багато серйозних недоліків, які можна подолати лише сумлінними спільними зусиллями.