США потерпають від спеки

США потерпають від спеки

Американці цими вихідними роблять все можливе, аби витримати надзвичайну спеку. В окремих містах, як наприклад Лос-Анджелесі, температура повітря досягає 44 градусів за Цельсієм. Найвищу температуру зафіксували в місті Фініксі – майже 48 градусів.

Чимало американців, замість запланованих на вихідні розваг і подорожей до родини, масово ринулися на пляжі, щоби хоч якось охолодитися. Разом з цим, влада багатьох штатів ламає голову над тим, як провести свято Дня Незалежності в екстремальних погодних умовах. Адже головною родзинкою цього свята щороку є феєрверки, які уже скасовані у багатьох містах на півдні країни, починаючи від Флориди і до Арізони. З огляду на спеку, губернатор штату Нью-Мексико, в якому наразі палають потужні пожежі, закликала не використовувати на свята піротехніку, адже саме вона можуть стати прямою причиною загоряння у таку погоду.

Феєрверків не буде і в столиці Техасу - місті Остин. Скасовано і симфонічний концерт, який протягом 35 років збирав на площі більше 100 тисяч людей.

Розчарування відчувають як любителі, так і самі виробники та продавці піротехніки, адже в Америці це бізнес з оборотом у пів мільярда доларів. Втім, не усюди ситуація є настільки невтішною. Так у столиці країни, місті Вашингтоні, приготування до свята йде повним ходом. На річці Потомак уже вишикувалися судна із піротехнікою на борту. А на центральній площі очікують більше пів мільйона глядачів.