Клінтон: КНДР становить загрозу азійсько-тихоокеанському регіону

Державний секретар Сполучених Штатів Гілларі Клінтон заявила, що Північна Корея і Бірма становлять довготермінову загрозу стабільності в азійсько-тихоокеанському регіоні.

Цю заяву вона зробила на початку регіонального Форуму АСЕАН у Ханої. Пані Клінтон назвала Північну Корею «ізольованим і войовничим» режимом, який веде кампанію «провокаційної і небезпечної поведінки».

У середу, під час відвідин Сеула, держсекретар повідомила про ряд нових санкцій проти пхеньянського режиму після того, як у березні він затопив південнокорейський корабель, у результаті чого загинуло 46 моряків. Північна Корея заперечує, що вона затопила корвет «Чхонан».

Гілларі Клінтон заявила 27-членній АСЕАН, що мир не запанує на Корейському півострові, якщо Північна Корея «фундаментально не змінить своєї поведінки».

У неділю розпочнуться важливі військові навчання американських і південнокорейських збройних сил у Японському морі, які, за словами офіційних осіб, мають бути попередженням Північній Кореї. Представник Північної Кореї вже заявив, що Пхеньян дасть «фізичну відповідь», якщо навчання відбудуться.