Пакистан може розірвати співпрацю із США у боротьбі з тероризмом

Прем’єр-міністр Пакистану Юсуф Раза Ґілані

Пакистанські високопосадовці попереджають, що США ризикують втратити їхнє партнерство, якщо продовжуватимуть публічно звинувачувати Ісламабад у причетності до нападів на американські об'єкти в Афганістані.

У четвер голова Об'єднаного комітету начальників штабів збройних сил США адмірал Майк Маллен заявив під час слухань у Сенаті США, що пов'язана з аль-Кайдою мережа «Гаккані», за підтримки військової розвідки у Пакистані, вчинила напади на посольство США і штаб-квартиру НАТО в Кабулі минулого тижня.

У четвер у Нью-Йорку міністр закордонних справ Пакистану в інтерв’ю приватному пакистанському телеканалу GEO TV заявив, що Сполучені Штати не можуть дозволити собі втратити співпрацю з пакистанським урядом. Високопосадовець заявив, якщо американський уряд відштовхне Пакистан, це може дорого обійтися національним інтересам США.

У п'ятницю прем'єр-міністр Пакистану заявив журналістам у Карачі про певні труднощі в американсько-пакистанських відносинах і додав, що «США не можуть жити з нами, але без нас обійтися вони теж не можуть».