У США зростає кількість іноземних студентів

У США зростає кількість іноземних студентів

Кількість студентів, які приїжджають у США з інших країн навчатися в американських коледжах та університетах, зростає з кожним роком. Лише у 2010-му їх кількість становила понад 720 тисяч.

Інститут міжнародної освіти у понеділок повідомив, що кількість тих, хто приїжджає із-за кордону навчатися у США, зростає вже п’ятий рік поспіль. А загальна кількість таких студентів на третину вища, ніж це було ще десять років тому. Минулого року чи не найбільша зацікавленість американськими вузами спостерігалася з боку Китаю, Саудівської Аравії, В’єтнаму, Ірану та Венесуели.

Близько половини усіх міжнародних студентів у США приїхали сюди з Китаю, Індії та Південної Кореї. Більше 20% студентів вивчають бізнес і менеджмент. На другому місці за популярність ідуть інженерні науки.

Майже 100 тисяч студентів-міжнародників навчаються в університетах Каліфорнії. Це – найбільша концентрація іноземних студентів в одному штаті. І вже десятий рік поспіль найбільше таких студентів навчається в Університеті Південної Каліфорнії – майже 9 тисяч осіб.