В Україні черговий рекорд захворювань на COVID-19

В Україні зафіксовано черговий рекорд кількості захворювань на COVID-19. За даними Міністерства охорони здоров'я, за минулу добу в країні виявлено 1271 новий випадок інфікування.

"Сьогодні у нас черговий антирекорд. Антирекорд за кількістю тих, хто захворів. У нас черговий антирекорд за кількістю госпіталізованих. За останню добу було госпіталізовано 293 людини. За останній тиждень кількість виявлених випадків не зменшується та перевищує 1000 нових випадків за добу", - повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Лідерами за кількістю нових випадків у МОЗ називають Львівську та Харківську області та місто Київ.

Водночас у деяких містах досить критично відреагували на внесення своїх населених пунктів до так званої "червоної зони" і відмовляються виконувати вимоги уряду посилювати карантинні обмеження, зокрема зупиняти роботу транспорту та закладів харчування. Міський голова Тернополя Сергій Надал напередодні звернувся до уряду з проханням переглянути оцінку індикаторів.

"Ми за всіма показниками відповідаємо територіям, які мають право бути у "зеленій зоні". Сподіваюся, що найближчим часом нам вдасться змінити оцінку. Ми не можемо зупинити роботу міста. Місто дуже багато втратило з початку епідемії, багато втратили тернополяни-підприємці, бізнеси закриваються, ми втратили 100 млн гривень надходженнь в міську казну з початку пандемії. Натомість не отримали жодної допомоги держави", - нарікає міський голова.

У МОЗ, схоже, не згодні з діями органів місцевого самоврядування. "Керівники місцевого самоврядування чомусь почали змагатися за повноваження. Адаптивний карантин спрямований на те, щоб знайти баланс між безпекою громадян і рівнем захворюваності", - відповів очільник міністерства Максим Степанов.

Дивіться також: Науковці стверджують, що винайшли фарбу, на поверхні якої гине коронавірус. Відео

Your browser doesn’t support HTML5

Науковці стверджують, що винайшли фарбу, на поверхні якої гине коронавірус. Відео