Венс, Волз візьмуть участь в віцепрезидентських дебатах 1 жовтня, Гарріс розглядає можливість других дебатів з Трампом

Сенатор США Джей Ді Венс, ліворуч, на передвиборчому заході, штат Мічиган, 7 серпня 2024 р. Губернатор Міннесоти Тім Волз на передвиборчому мітингу в Лас-Вегасі, штат Невада, 10 серпня 2024 р.

Губернатор Міннесоти Тім Волз і сенатор від Огайо Джей Ді Венс домовилися провести дебати 1 жовтня в якості кандидатів у віцепрезиденти США в час, коли в деяких штатах розпочинається дострокове голосування на виборах президента США.

Віцепрезидентка Камала Гарріс припустила, що проведе другі дебати з Дональдом Трампом. Чи відбудуться ці дебати залежать від того, чи візьме кандидат від Республіканської партії участь в запланованих дебатах з Гарріс 10 вересня.

Новинна агенція CBS у середу написала в соцмережі Х, що телеканал запросив Венса та Волза на дебати в Нью-Йорку і надав чотири можливі дати — 17 вересня, 24 вересня, 1 жовтня та 8 жовтня.

Волз розмістив це повідомлення у акаунті своєї виборчої кампанії зі словами: "До зустрічі 1 жовтня, Джей Ді". Виборчий штаб Гарріс-Волз розмістив повідомлення, в якому йшлося, що Волз "із нетерпінням чекає дебатів з Джей Ді Венсом — якщо той з’явиться".

Венс написав на X, що прийме запрошення 1 жовтня. Він також закликав Волза зустрітися 18 вересня.

Посадовці виборчого штабу Гарріс-Волза одразу не прокоментували згоду Венса на дебати, які, за його словами, відбудуться на CNN, і не повідомили, чи Волз також братиме участь у них.

Представники CNN підтвердили, що Венс прийняв запрошення мережі на дебати.

Ведучі "Вечірніх новин CBS" Нора О’Доннелл і Маргарет Бреннан з Face the Nation модеруватимуть дебати 1 жовтня, повідомляє телеканал.

Дебати відбудуться через три тижні після 10 вересня, коли відбудуться дебати між Трампом та Гарріс на ABC News.

Колаж фото віцепрезидентки Камали Гарріс, 7 серпня 2024 року та колишнього президента США Дональда Трампа 31 липня 2024 року

Трамп сказав, що домовився про кілька інших дат дебатів у трьох різних мережах. Fox News також запропонувала провести дебати між Гарріс і Трампом 4 вересня, а NBC News збирається показати їх 25 вересня.

Під час виступу в Мічигані Гарріс сказала, що "з радістю говорить" про додаткові дебати.

У четвер представники виборчого штабу Гарріс заявили, що Трамп "прийняв нашу пропозицію щодо трьох дебатів", тобто одних дебатів між кандидатами у віцепрезиденти, та двох президентських дебатів. За умови, що Трамп візьме участь у дебатах CBS 10 вересня, прессекретар штабу Гарріс-Волца Майкл Тайлер сказав, що "американський народ матиме ще одну можливість побачити віцепрезидентку та Дональда Трампа на сцені дебатів у жовтні", не називаючи конкретну дату чи мережу.

Жоден із штабів не відповів негайно на повідомлення про те, чи погоджено дату або мережу для других президентських дебатів.