Дружина Джей Ді Венса - випускниця Єльської школи права, донька іммігрантів з Індії

Кандидат у віцепрезиденти від Республіканської партії, сенатор Дж. Д. Венс, штат Огайо, і його дружина Уша Чілукурі Венс під час першого дня національного з’їзду Республіканської партії 2024 року на форумі Fiserv у Мілуокі, 15 липня 2024 року.

Уша Венс - в центрі уваги після того, як її чоловік, сенатор від Огайо Джей Ді Венс став напарником Дональда Трампа на президентських виборах у США.

38-річна випускниця Єльської школи права та донька індійських іммігрантів зареєструвалась як членкиня Демократичної партії США у 2014 році, але почала голосувати на праймеріз від Республіканської партії у 2022 році, згідно з публічними даними.

Ось кілька ключових фактів про можливу другу леді Сполучених Штатів.

Родина

Батьки Уші Венс, Кріш і Лакшмі Чілукурі, походять з індійського штату Андхра-Прадеш. Згодом пара переїхала до Сан-Дієго, штат Каліфорнія, де у них народилася дочка.

Її батько, Кріш Чілукурі, є інженером і викладачем кафедри аерокосмічної техніки в Університеті штату Сан-Дієго. Лакшмі Чілукурі, її мати, біолог і ректор Каліфорнійського університету в Сан-Дієго.

Освіта

Уша Венс отримала ступінь бакалавра історії в Єльському університеті, а потім отримала ступінь магістра філософії в Кембриджському університеті за стипендією Гейтса. Вона здобула ступінь юриста в Єльській школі права, де познайомилася зі своїм чоловіком.

FILE - Usha Vance, wife of Republican vice presential candidate and Ohio Sen. J.D. Vance, speaks with reporters outside a polling location in Cincinnati, Nov. 8, 2022.

У своїх мемуарах "Елегія гілбіллі" Джей Ді Венс описав свою дружину як свого "духовного провідника Єльського університету", віддаючи їй належне за те, що вона спонукала його "шукати можливості, про існування яких я не здогадувався". Вони познайомилися під час виконання завдання в класі, де він "закохався" в неї.

Під час навчання в Єльському університеті вони створили дискусійну групу, присвячену "соціальному занепаду в білій Америці". Пара закінчила школу в 2013 році, одружившись через рік після отримання дипломів.

Кар'єра

Після випуску Уша Венс працювала клерком у судді Бретта Кевено, коли він був суддею апеляційного суду Вашингтона. Потім вона продовжила працювати клерком у голови Верховного суду Джона Робертса.

Після того Уша Венс працювала в вашингтонській юридичній фірмі Munger, Tolles & Olson, яка називає себе "радикально прогресивною". Цього тижня вона залишила фірму після оголошення про те, що її чоловік балотуватиметься в президенти від Республіканської партії. З 2015 року вона працювала у фірмі судовим юристом. Відтоді її профіль було видалено з вебсайту фірми.

У понеділок, коли було оголошено, що Дж. Д. Венс стане напарником Трампа, Уша Венс сказала новинам SFGate: "У світлі сьогоднішніх новин я пішла у відставку зі своєї посади в Munger, Tolles & Olson, щоб зосередитися на турботі про нашу сім’ю".

Релігія

Уша Венс, як і її батьки, практикуюча індуїстка. В інтерв’ю Fox & Friends вона сказала, що віра її батьків "була однією з речей, які зробили їх такими хорошими батьками, яка зробила їх справді дуже хорошими людьми". Вона пояснила, що позитивний досвід спілкування з батьками є причиною того, що вона підтримувала свого чоловіка, коли той визначався зі своїм відношенням до релігії.

Дж. Д. Венса виховували християнином, але вказував себе як атеїст під час навчання в університеті штату Огайо. У серпні 2019 року він охрестився в католицтво.

Згідно з The New York Times, союз пари був благословив індуїстський пандитом на церемонії, яка відбулася окремо від їхнього весілля в 2014 році.

У Венсів троє дітей: Еван, Вівек і Мірабель. Уша Венс описала Fox & Friends, як це — виховувати дітей у родині з двома релігіями. "Є багато речей, щодо яких ми просто згодні, — сказала вона. — Я думаю, що відповідь така: ми просто багато говоримо".

Виборча боротьба

Під час балотування Дж. Д. Венса до Сенату Уша Венс мало з’являвся. Вона не особливо висловлювалася щодо політичних питань.

Коли вона обговорювала перспективу стати другою леді з Fox & Friends, вона сказала: "Я не дуже хочу зараз щось змінити в нашому житті. Але я справді, знаєте, вірю в Дж.Д., і я справді його люблю. І ми просто подивимося, що станеться з нашим життям".