Християни світу відзначають Великдень

Папа Бенедикт XVI

Християни світу відзначають свято Воскресіння Христа. Другий рік поспіль Католики і Православні відзначають Великдень одночасно. Подібне спів падіння стається вкрай рідко. Востаннє, два роки поспіль християнський світ відзначав Великдень в 1942-му і 43-му роках. Наступного разу це станеться у 2037-му-38му роках.

У Єрусалимі католицькі і православні єпископи відслужили молебні в Храмі гробу господнього у старому місті. Святкові богослужіння відбулися також у Віфлеємі, де за переказами народився Ісус Христос. Тисячі християн приїхали на святу землю, щоб стати особистими учасниками святкових подій.

У Ватикані, на Площі Святого Петра зібрались десятки тисяч людей. До них із святковим словом звернувся Папа Бенедикт 16. Понтифік закликав світ припинити конфлікти і кровопролиття. Він також сказав, що його думки та молитви спрямовані на Японію та інші регіони світу, що стали жертвами руйнівних стихій. За традицією Папа послав Великоднє привітання жителям усіх країн світу, яке він вимовив понад 60-ма мовами, у тому числі і Українською.