Міністерка фінансів США: Ми не зможемо наодинці протистояти вторгненню Росії в Україну

Міністерство фінансів США оприлюднило основні цитати з промови, яку міністерка фінансів Дженет Єллен планує виголосити у четвер в Раді міжнародних відносин в Нью-Йорку

Міністерка фінансів США Дженет Єллен виступить проти того, щоб США "відгороджували свою економіку стіною" від решти світу і "діяли наодинці".

На цьому Єллен планує наголосити у своїй промові в четвер в Раді міжнародних відносин в Нью-Йорку, згідно з цитатами виступу, які оприлюднило Міністерство фінансів США.

"Ми не можемо навіть сподіватись на просування наших економічних і безпекових інтересів - таких як протистояння російському незаконному вторгненню в Україну - якщо робитимемо це наодинці", - йдеться в промові.

Водночас Єллен закликає до нових підходів в подоланні викликів сьогодення: "Щодо питань, які стоять перед нами сьогодні - від зруйнованих каналів постачання до зміни клімату до готовності до глобальних пандемій та надлишкових промислових спроможностей Китаю - ми не можемо просто покладатись на старі рішення".

Єллен називає "помилковими" "заклики відгородити Америку високими (митними) тарифами як від друзів, так і від конкурентів".

За збільшення митних тарифів послідовно виступає колишній президент США та кандидат в президенти від Республіканської партії Дональд Трамп. У своєму виступі щодо економічної політики в Чикаго у вівторок Трамп висловив переконання, що підвищення митних тарифів сприятиме росту виробництва у США і назвав тарифи "найкрасивішим словом у світі".

Трамп виступає за те, щоб збільшити митні тарифи на імпорт з Китаю на 60%, а решту тарифів - на 10-20%.

Єллен же застерігає, що загальне підвищення тарифів збільшить ціни для американців і "зменшить конкурентоспроможність нашого бізнесу".

Під час свого президентства Трамп значно підвищив митні тарифи на імпорт з Китаю. Президент США Джо Байден залишив ті тарифи в силі.

В статті використано матеріали Reuters, AP.

Дивіться також: Чого очікувати Україні від зборів МВФ. Інтерв’ю із заступником міністра фінансів США