Президент Ємену закликає до політичного діалогу

Єменські жінки вимагають відставки президента Алі Абдулли Салеха

Президент Ємену Алі Абдулла Салех відзначив 33-річчя свого приходу до влади закликом до «мирного діалогу», щоб покласти край політичному неспокою в країні.

Він зробив це в редакційній статті, яку в понеділок помістило кілька урядових газет. Салех прийшов до влади у 1978 році. Президент видужує в Саудівській Аравії від ран і опіків, отриманих у результаті атаки на його президентську резиденцію.

Салех відмовився залишити посаду, незважаючи на міжнародний тиск і кількамісячні мітинги опозиції, учасники яких вимагають його відставки.

У редакційній статті президент знову закликав до політичного діалогу, але, як і раніше, не входив у деталі.

Опозиційні угруповання відкидають його пропозиції після того, як він не виконав передумов щодо плану передачі влади, який висунули країни регіону Перської затоки і який мав підтримку західних держав.

Салех не подав дати, коли він повернеться до Ємену. За його відсутності урядом керує віце-президент Абед Раббо Мансур Гаді.

Тимчасом єменські війська, підтримувані сотнями озброєних членів племен, продовжують наступальну операцію на південне місто Зинджибар, захоплене силами ісламських екстремістів.