Президент Ємену підписав угоду про передачу влади

Єменці протестують проти того, що Алі Абдулла Салех не буде покараний

Президент Ємену Алі Абдулла Салех прибув до столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді, де підписав спонсорований Радою співробітництва арабських держав Перської затоки план про передачу влади своєму заступникові. Це дозволяє сформувати уряд національної єдності, який покладе край 33-річному правлінню Салеха.

Президент Ємену обіцяв підписати такий план кілька разів цього року, але за кожним разом в останній хвилині відмовлявся це зробити.

Після підписання документа Салех заявив, що його уряд вітає партнерство, за його словами, «братами в опозиції», для відбудови Ємену.

Представник Організації Об’єднаних Націй у Ємені Джамаль бін Омар заявив, що Салех та опозиція погодились у принципі на ініціативу Ради співробітництва арабських держав Перської затоки у вівторок.

Згідно з планом, Салех затримає за собою почесне звання президента, тоді як Гаді очолить уряд національної єдності до часу проведення дострокових виборів, які відбудуться через кілька місяців.

У середу вранці в Ємені продовжувались протести проти Салеха. Їх учасники не погоджувались з тим, що положення у плані Ради співробітництва арабських країн Перської затоки гарантує, що Салех не нестиме судової відповідальності.