Завод у Пенсильванії наростив виробництво 155-мм снарядів, які зокрема відправляють Україні

Army Ammunition Shortage

Заводу з виробництва боєприпасів у Пенсильванії, який виробляє 155-мм артилерійські боєприпаси, зокрема, й для України, вдалося збільшити виробництво на 50%.

Щоб задовольнити зростальний попит, також планується введення в експлуатацію більших потужностей. У модернізацію фабрики вкладено 400 мільйонів доларів.

Армійський боєприпасний завод у Скрентоні ріже та кує 2000-фунтові (907 кілограмові) сталеві снаряди для гаубиць калібру 155-мм, які потім відправляють до штату Айова, щоб наповнити їх вибухівкою та оснастити запалами. Звідти багато з них потрапляють на фронт в Україну.

Завод Скрентон разом із двома іншими заводами з виробництва боєприпасів у сусідньому Вілкс-Барре нещодавно збільшив виробництво з 24 тисяч до 36 тисяч снарядів на місяць. Розробляються три нові виробничі лінії, які дозволять заводу в Скрентоні виробляти ще більше критично важливих боєприпасів, сказав представник заводу.

"Зараз ми зосереджені на 155-мм. Це майже все, на чому ми зосереджені, — сказав у вівторок Річард Гансен, представник командувача сухопутними військами на заводі, проводячи для журналістів екскурсію по фабричній території. — Ми дуже наполегливо працюємо, щоб забезпечити досягнення мети, яку поставив Пентагон".

За урядовими даними, США відправили в Україну понад 3 мільйони артилерійських снарядів калібру 155-мм з моменту вторгнення Росії в країну в 2022 році. Раніше цього місяця Білий дім оголосив черговий пакет військової допомоги у 125 мільйонів доларів для допомоги Україні в її військових операціях проти Росії, включаючи снаряди калібру 155-мм.

Дивіться також: Як виробляють 155-мм снаряди для артилерії: репортаж із заводу у США