Білий дім планує асигнувати майже два мільярди доларів на боротьбу з вірусом Зіка

Результати перевірки крові

Президент Барак Обама звернувся до Конгресу з проханням асигнувати понад 1.8 мільярда доларів з екстрених фондів на боротьбу з вірусом Зіка у США та інших країнах.

В оприлюдненій у понеділок заяві Білий дім заявив, що ці кошти будуть призначені на «підтримку необхідних заходів для боротьби з вірусом», таких як швидке поширення програм з боротьби з комарами, прискорення пошуків вакцини і діагностичний розвиток та надання медичних послуг та підтримки незаможнім вагітним жінкам.

Провідна федеральна установа з охорони громадського здоров’я – Центри з контролю і профілактики захворювань США – повідомила про 50, підтверджених лабораторними перевірками, випадків зараження вірусом Зіка серед американскьих подорожніх від грудня минулого року до лютого.

Вірусом Зіка можна бути зараженим від укусу комаром Aedes або статевим шляхом. У 80 відсототках вірус не викликає симптомів, але він дуже небезпечний для вагітних жінок.

Згідно із Всеамериканською організацією охорони здоров’я, у 26 країнах і територіях Західної півкулі повідомлено про зараження вірусом Зіка.

Дивіться також: Віктор Ягун: це не спецслужба – це колгосп

Your browser doesn’t support HTML5

Віктор Ягун: це не спецслужба – це колгосп. Відео