Спеціальні потреби

Генеральний директор JPMorgan Chase: Україна потребує нашої допомоги негайно, боротьба України — це наша боротьба


Генеральний директор JPMorgan Chase Джеймі Даймон
Генеральний директор JPMorgan Chase Джеймі Даймон

Генеральний директор JPMorgan Chase Джеймі Даймон, потужний голос у ділових і фінансових колах США, заявив, що США не можуть стояти осторонь у боротьбі України проти Росії, повідомляє видання The Hill.

У своєму щорічному листі до акціонерів Даймон виступив проти міжнародного ізоляціонізму та закликав США об’єднатися, подолавши партійні розбіжності, та стати лідером демократичних країн у їхній протидії хвилі авторитаризму, підтримуючи Україну.

“Залишатися осторонь під час битви між автократію та демократію, між диктатурою та свободою – це не вихід для Америки сьогодні. Україна – це передова боротьби за демократію. Якщо війна піде погано для України, ви можете побачити розкол Pax Americana (концепції відносного миру у західній півкулі після Другої світової війни – ред. ГА) , що стане катастрофою для всього вільного світу”, – написав Даймон у своєму листі в понеділок.

Боротьба України — це наша боротьба, і забезпечення їхньої перемоги — це забезпечення насамперед Америки
Генеральний директор JPMorgan Chase Джеймі Даймон

“Боротьба України — це наша боротьба, і забезпечення їхньої перемоги — це забезпечення насамперед Америки. Надзвичайно важливо, щоб наші національні лідери пояснили американському народу, що поставлено на карту, і надали потужні аргументи – енергійно, послідовно та чітко – на користь нашої твердої стійкої відданості виживанню України стільки, скільки це буде потрібно (а це може зайняти роки)," – написав у листі Даймон.

Цього тижня Палата представників Конгресу США повертається до роботи у Вашингтоні. Пріоритетом для спікера-республіканця Майка Джонсона найближчим часом стане голосування за пакет допомоги Україні, пише Washington Post.

Як раніше повідомлявГолос Америки, в цьому питанні на Джонсона тиснуть як демократи, так і республіканці. Спікер вже кілька місяців заявляє, що планує винести на голосування в Палаті представників законопроєкт з фінансування додаткової допомоги Україні.

Однак потужна опозиція до такої допомоги з боку частини крайньоправих представників Республіканської партії – аж до погроз конгресвумен Марджорі Тейлор Грін із вимогами усунути Джонсона з посади спікера – змушувало його відкладати розгляд цього питання у пошуках рішення, яке б могло певною мірою задовольнити всі сторони.

Даймон у своєму листі до акціонерів зазначив, що допомогти Україні є в інтересах американців. Він зауважив, що лідери США повинні краще донести це повідомлення до населення. Він стверджує, що підтримка України створює робочі місця та бізнес, і допомагає економіці США. Даймон заперечив ідею, що фінансування України є економічною чорною дірою для США, як закидають деякі опоненти України.

Україна потребує нашої допомоги негайно
Генеральний директор JPMorgan Chase Джеймі Даймон

“Україна потребує нашої допомоги негайно, але важливо розуміти, що значна частина грошей, які Америка спрямовує в Україну, йде на закупівлю зброї та обладнання, більшість з яких буде створено в Америці. Наша допомога не тільки підтримує Україну, але й спрямовується безпосередньо до американських виробників, а також допомагає країні відновити наш військово-промисловий потенціал для наступного покоління”, — написав Даймон у листі.

Наша допомога не тільки підтримує Україну, але й спрямовується безпосередньо до американських виробників
Генеральний директор JPMorgan Chase Джеймі Даймон

Джеймі Даймон часто використовує свій щорічний лист до акціонерів, щоб обговорити такі теми, як політика та глобальний порядок.

У своєму листі він висловив інвесторам очікування, що економіка США буде стійкою і зростатиме цього року, попри занепокоєння, що війна в Україні, війна Ізраїлю та ХАМАСу та політична поляризація “цілком можуть створювати ризики, які можуть затьмарити будь-що з часів Другої світової війни”.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG