Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

18:12 23.1.2014
"Найбільша криза на наших кордонах від 1989-го року? Доведемо на практиці, чи можемо мобілізувати Європейський Союз. Між тим висновки гіркі", - пише у Twitter Павел Коваль, польський депутат Європейського парламенту, співзасновник партії Польща Є Найважливіша.

"Потрібний політичний тиск лідерів ЄС".
17:48 23.1.2014
Акція солідарності з народом України пройде у Тель-Авіві 24-го січня.
17:46 23.1.2014

ЄС може розглянути застосування санкцій проти українських посадовців, однак їх застосування унеможливить подальші спроби ЄС допомогти залагодити конфлікт.

Таку думку у інтерв'ю німецькому виданню Deutschlandfunk висловив голова Європарламенту Мартін Шульц.

"Якщо влада (України) продовжить спиратися на насильство, то необхідно дати їй зрозуміти, що відповіддю на такі дії стане блокування банківських рахунків та візові обмеження", - сказав він.

Однак Шульц вважає, що не можна таким чином "зачиняти двері". Шульц вважає, що необхідно розглядати можливість введення санкцій, однак не припиняти переговори з нинішньою владою.

17:45 23.1.2014
А влада ФРН поки не бачить підстав для введення санкцій проти українського керівництва.

"Ми обговорювали це питання. Але як я, так і глава МЗС ФРН, вважаємо, що питання про санкції поки не стоїть на порядку денному", - про це заявила німецький канцлер Ангела Меркель, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За її словами, в Берліні "закликають до переговорів між владою і опозицією".

"Я хотіла б ще раз підкреслити, що обов'язок будь-якого уряду - забезпечити свободу вираження власної думки. На наш погляд, зараз на Україні ця свобода не забезпечується або забезпечується, але недостатньою мірою", - додала Меркель.

Більше

XS
SM
MD
LG