Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

18:21 24.1.2014
Мрію України про незалежність вчергове розчавлює Москва - пише на сторінках The Telegraph Кон Кафлін.

Як і у Сирії, де спроби Заходу припинити кровопролиття звелись нанівець через непоступливість Росії, єдиним хто отримає вигоду від політичних коливань, які зараз турбують Україну, буде Путін.

І хоч це може заспокоїти одержимість президента Росії захистом національних інтересів його країни, це навряд заспокоїть мільйони українців, які хочуть західних свобод, вийшовши з під російського ярма.
17:58 24.1.2014
Дослідник Антон Шеховцов, провівши кілька днів на вул. Грушевського публікує блог "Що має знати Захід про крайньо-правий елемент Євромайдану".

Починає з заяви, що чимало сайтів, які представляють ліву ідеологію публікують відверту брехню про Євромайдан і все заради того, щоб "догодити російським імперіалістам, які роблять все можливе, щоб позбавити Україну вже слабкої незалежності".

Крайньо-праві не єдине джерело насильства на Євромайдані. Через брак розвитку ненасильницього опору державі, яка перетворюється на диктатуру - радикалізувались чимало демократів і ліваків... Їх радикалізація є відповіддю на політику та дії режиму...

Шеховцов зазначає, що Євромайдан серед іншого є і національною революцією проти руйнівного впливу Росії. Найбільше допомагають крайньо правим українці, які не поділяють їх погляди, але прагнуть справжньої незалежності.

Зростання крайньо-правих в Україні відбувається через постійну загрозу українській державності, а не через так зване зростання крайньо-правих поглядів у суспільстві загалом...

Критики крайньо-правих, які не визнають необхідності національної незалежності, ніколи не зможуть нейтралізувати крайньо-правих. Більш того, вони можуть лише погіршити ситуацію.
17:23 24.1.2014
Тарас Ільків на сторінках "Бізнес Інсайдер" вчора влаштував лікбез. "10 речей, які Захід має знати про ситуацію у Києві" - називається його матеріал.

1. Люди б'ються за свої права, а не за членство у ЄС
2. У центрі протесту фігура демократично обраного президент Януковича
3. Українців обурює влада "родини"
4. Інша проблема : потужна владно вертикаль
5. Людям важко дізнатись правду про події
6. Залякування стали частиною життя
7. Опозиція слабка
8. Особливу проблему представляють спецпризначенці "Беркуту"
9. Більшість людей вважають, що Захід надто пасивний
10. Протести живуть завдяки дивовижній самоорганізації людей
16:53 24.1.2014
Редактори видання "Блумберг" ще вчора міркували "Як Європа може перемогти Путіна" в Україні.

Ось, що надумали : Європа хоч одного разу має відповісти чітко і з розумінням того навіщо вона це робить. Її варіанти зводяться до пресингу, але якщо робити це впевнено, то щось та вийде; Європа має сказати Україні, що цілком її підтримає, щойно країну очолить уряд, який підтримує економічні реформи та верховенство права, а не корупцію та утиски; І вона також має сказати українським лідерам - і уряду, і його бізнес-союзникам - що обраний ними авторитарний шлях, виключає тіснішу економічну співпрацію.... Чіткі дії Європи також дадуть сигнал Москві, що Європа готова до напруги у двосторонніх відносин заради справедливості.

Більше

XS
SM
MD
LG