Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

15:02 30.1.2014
Рейтерс повідомляє , що у США таки готують санкції проти України.

Про це повідомили співробітники Конгресу на умовах анонімності.

За їх словами, санкції проти урядовців, або і проти лідерів протесного руху - уразі поширення насильства - може бути запроваджено дуже швидко.

14:54 30.1.2014
«Асамблея висловлює жаль з того приводу, що саме Верховна Рада зробила внесок у насильницьку ескалацію кризи, ухваливши суперечливі «антипротестні» закони. Верховна Рада повинна взяти повну відповідальність за це та використовувати всі наявні в неї інструменти, щоб допомогти досягненню мирного вирішення кризи шляхом переговорів. Асамблея розглядає скасування «антипротестних» законів як чітку ознаку того, що Верховна Рада має намір це робити. З огляду на це ПАРЄ розглядає можливість призупинення права голосу української делегації в Асамблеї зараз. Однак Асамблея може розглянути такі санкції на її квітневій сесії, якщо важкі порушення прав людини триватимуть або до протестувальників на Майдані буде застосовано силу»
І це жорсткість????," - Олексій Мустафін у Фейсбук.
14:53 30.1.2014
Ірина Геращенко пише : "Резолюцію " Функціонування демократичних інститутів в Украіні" прийнято 115 голосами ЗА. Мабуть, вперше така жорстка одностайність у залі. Проти - тільки росіяни і делегаціі, що в іх традиційній сфері впливу ( в цю сферу вони так наполегливо тягнуть нас)....ПАРЄ засуджує ескалацію насильства під час протестів євромайдану, що призвела до щонайменше 5 жертв. Закликає владу вступити у відкриті , чесні та ефективні переговори з опозицією щоб віднайти широкий консенсус. Нагадує РФ про іі зобов'язання відмовитися від тиску на інші краіни. Закликає владу утриматися від спроб насилно знищити мітинги. Особлива занепокоєність - повідомленням про тортури і жорстке поводження з протестувальниками з боку прес- служб. Не може бути безкарності за ці діі. Жорстка критика законів від 16.01 і способу іх прийняття. Самі закони називають контраверсійними і антипротестні, визнає, що ВР внесла свіц внесок до ескалаціі конфлікту. На квітневій сесіі можуть бути розглянуті санкціі щодо позбавлення права голосу украінськоі делегаціі."
02:23 30.1.2014
Голова розвідки США Джеймс Клеппер вважає, що Віктор Янукович налаштований будь-що утримати владу.
На його думку, щоб не втратити посаду, український президент, імовірно, вдаватиметься до засобів, які перебувають за межами законності.

Більше

XS
SM
MD
LG