Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

05:25 7.2.2014
Видання "Національний інтерес" пише про "Культурну війну України".

"Для обох сторін (Сходу і Заходу країни) камінем спотикання на шляху до співпраці та національної єдності стало питання Росії та російської культури. Мовне питання , хоч і не є єдиним (релігія та історична пам'ять також грають важливу роль), стало своєрідним громовідводом, який притягує різноманітні страхи", - йдеться у матеріалі.

"Культурна ідентичність звісно ж не єдиний фактор, який обумовлює загальне невдоволення. Мовчазна підтримка середнього класу киян, ситих по горло корупцією та кумівством є ключовим фактором живучості протекстів у Києві Але це не применшує ролі культурної ідентичності, яка є фільтром через який проходить невдоволення. Кінцевий продукт - сконцентрована лють, яку можуть спрямовувати анти-демократичні, націоналістичні сили, які хоч і є нечисельними , нині фактично контролюють вулиці", - відзначає автор Ніколай Н. Петро.
23:19 6.2.2014
Рейтерс пишуть : "Росія попереджає США з приводу України, каже що може вдатись до дій"

"Сергій Глазьєв звинуватив США у четвер в озброєнні російських "повстанців" та закликав уряд України покінчити зі "спробою перевотору". Він такж попередив, що Росія може втрутитись у події в Україні щоб забезпечити безпеку країни-сусіда".

Глазьєв, радник президента Путіна відповідальний за відносини з Україною, заявив газеті, що "втручання" США (в українські справи) порушує угоду 1994-го року між Вашингтоном та Московою, яка давала спільні гарантії української безпеки після відмови Києва від ядерної зброї.

"Те, що американці зараз одноосібно та грубо втручаються у внутрішні справи України є очевидним порушенням цієї угоди. Угода стосувалась колективних гарантій та спільних дій", - заявив політик виданню "Комерсант Україна".
22:52 6.2.2014
Баззфід пише - США звинувачують Росію у шпигунстві після витоку змісту приватної розмови між Вікторією Нуланд та послом США в Україні, яка серед іншого містить негативну ремарку з боку Нуланд щодо ЄС.

“Ми переконані, що опублікувавши це, російська розвідка опустилась ще нижче", - заявила речниця державного департаменту Джен Псакі, - “У мене нема жодної незалежної інформації про це YouTube”.

Водночас Псакі відмовилась підтвердити зміст розмови, заявивши, що "ми не будемо підтверджувати зміст приватної дипломатичної розмови".

Між тим, за словами Псакі, Нуланд вже вибачилась перед ЄС за "зміст розмови".

В ході брифінгу у Білому домі прес-секретар Джей Керні натякнув, що за записом розмови стоять росіяни.
.

“Знаєте, я сказав би, що оскільки відео було вперше помічне і поширене у Tweet-і російського уряду, я думаю це щось каже нам про роль Росії. Але я не буду коментувати зміст розмови", - відзначив Керні.

19:38 6.2.2014
Чи оплачує уряд України таємну армію бійців в "Адідасі"? - розбирається видання "Форейн Полісі".

"Тітушки" - це нове слово... але практика винаймання урядом спортсменів для того, щоб робити свою брудну роботу має давню історію на пост-радянському просторі", - йдеться у матеріалі.

"Коли радянська система розвалилась, зникло і фінансування спорту і сотні тисяч м'язистих спортсменів включно з боксерами та борцями - опинились без роботи. Вони швидко знайшли її перекваліфікувавшись у бійців української тіньової економіки, контрольованої організованою злочинністю".

"Спочатку тітушки виконували роль охорони та проплаченої групи підтримки "Партії регіонів" Віктора Янукович. Молодих людей винаймали, часто по лінії їх спортивних клубів у бідніших східних регіонах України - де знаходиться база "ПР" - а тоді привозили до Києва, щоб влити до лав прихильників режиму та забезпечувати охорону мітингів на підтримку уряду... Втім із посиленням напруги в Україні, тітушок стали використовувати у більш зловісних цілях. Разом із безробітною молоддю, тітушок перетворили на вуличну міліцію уряду - неглавну "четверту колону" державного апарату безпеки. Окрім нападів на протестувальників та провокацій, тітушок звинувачують у залякуваннях, включно з підпалами машин активістів".


Більше

XS
SM
MD
LG