Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

02:50 10.2.2014
Політолог, професор університету Бейлор Сергій Куделя публікує посилання на економічний прогноз щодо України у 2014-му базований на теорії економіста Манкура Олсона. Автор прогнозу розбирає ситуацію, якщо Янукович залишиться при владі:

"Уявіть, що автократа цікавить лише пережити рік. У такому разі він отримуватиме прибуток за рахунок експропріації усіх зручних капітальних активів, чия податкова прибутковість за рік менша ніж загальна вартість. Заради прибутку він не наполягатиме на виконанні довготермінових контрактів, не платитиме по боргових забов'язаннях, він друкуватиме готівку для своїх потреб, попри те, що зрештою це призведе до інфляції. Доведенний до межі автократ не має причин задумуватись про майбутнє суспільства, у нього мотивація заїжджого бандита, він фактично перетворюється на нього...".
01:17 8.2.2014
На сторінках "Гардіан" Володимир Іщєнко закликає протестувальників відмежуватись від крайньо-правих.

"Нео-фашисти стали частиною Євромайдану і ми не можемо закривати очі на небезпеку, яку вони становлять", - пише автор.

"Політкоректні академіки перевертають проблему з ніг на голову. Йдеться про дуже реальних крайньо-правих, а не вишукування сенсацій ЗМІ, чи уявну змову Кремля".
21:50 7.2.2014
"На вулицях шепочуться, що протестувальники на вулицях є геями-найманцями США, комуністи крадуть статуї Леніна і ось ось висадяться російські десантники", - пише про атмосферу у Києві "Christian Science Monitor".

"... чутки можуть викликати лють за секунди, задовго до перевірки інформації".

"Чутки коливаютья у діапазоні від сміховинних "на Майдані всі геї і отримують 200 доларів на день від США" до тривожних "за Києвом стоять автобусти забиті російськими спецпризначенцями перевдягненими у форму української міліції і тільки і чекають наказу Путіна, щоб зачистити Майдан".

"Моя улюблена цього тижня "Тимошенко насправді не у тюрмі, а у студії, яка оформлена під тюрму. Там її і фотографують", - пише автор.

"Або ця "Комуністи самі крадуть статуї Леніна, щоб врятувати їх від знищення майданівцями".

"Але будьте певні, що насильство у Києві - не з області чуток. Вбито щонайменше 4-ох протестувальинків, і щодня надходять повідомлення про побиття демонстрантів. На питання, хто стоїть за нападами існують різні варіанти відповідей".

"Найбільш одіозні чутки в Україні звичайно включають слово провокація. Все, здається, є провокацією".

"Досить регулярно чуток підкидають і ЗМІ", - пише автор.

21:32 7.2.2014
У Києві Нуланд дала зрозуміти, щоб без реформ Україна не отримає грошової допомоги. Про це пише "Вашингтон пост".

“Ніхто не надасть економічну допомогу, з боку США , чи МВФ, чи Європи, нереформованій Україні", - заявила у Києві Нуланд.

"Міжнародний валютний фонд у 2012-му році відмовив Україні у бажаному пакеті допомоги, тому що Янукович не бажав проводити економічні реформи та запроваджувати заходи економії, які могли би зменшити на рівень його підтримки виборцями".

Більше

XS
SM
MD
LG