Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

17:12 14.2.2014
"Атмосфера страху відлякує інвестиції" - посол США в Україні


19:51 13.2.2014
Повне відео. Круглий стіл "Уроки вивчені Україною : Від Помаранчевої революції до Євромайдану" у "Національному фонді на підтримку демократії".



Деякі тези :

Надія Дюк
ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ «НЕД»

Люди, які ідуть до влади – ідуть не для того, щоб зробити країну кращою, чи служити народу. Вони накопичують гроші і владу, аж поки українцям не уривається терпець і вони починають працювати. Пардон, що спрощую – але думаю, це те що ми бачимо вже останні 20 років.

Сергій Лещенко
РЕДАКТОР, УКРАЇНСЬКА ПРАВДА

Протестувальникам хочеться відчувати себе хоробрими . Процес (мілітаризації українських протестів) вже пішов і просто відключити його не можна.

Надія Дюк
ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ «НЕД»

Досі політичні партії в Україні будувались згори-вниз . Тепер політичні лідери на Майдані зі шкури пнуться, щоб встигати за людьми, які власне і дають їм мандат, легітимізують їх існування.

Метью Камінські
ЧЛЕН РЕДАКЦІЙНЇ РАДИ «ВОЛЛ-СТРІТ ДЖОРНАЛ»

Янукович зробив чимало дурниць. Якою буде наступна? Якщо буде більше насильства – а це дуже ймовірно – то значить Янукович таки буде з Росією та наближеними до нього лігархами.

....

Росіяни здатні на набагато більше ніж вже зробили. Вони можуть легко зруйнувати банківську систему України. Можуть відрізати газ – але це Україна переживе. Росія ще взагалі нічого не починала у Криму. Подивіться на це очима Путіна. У Грузії все вийшло добре. Трошки переділили країну, трошки дестабілізували. У Молдові теж. Я думаю, що нестабільність України Не несе загрози національним інтересам Росії. Головне - саму Україну не пустити на Захід
.

....

Що зробили США? Припинили дію 12 віз. Кажуть, що розглядають санкції, але не кажуть, хто під них може підпасти, за яких умов їх буде запроваджено. Мали би відвертіше казати, пане Ахметов! Ми знаємо де ваші гроші і можемо зробити так, що дістатись до них вам буде важко. А європейці взагалі нічого не зробили, вони навіть не готуються до санкцій. Ситуація дещо покращилась після Мюнхенської конференції і все ж конкретики нема.
20:39 12.2.2014
На сторінках видання "National Interest" колишній посол США в Україні розмірковує над притомним підходом США до ситуації в Україні.

"Погляньте на суперечливий дзвінок Нуланд. Ми чуємо, як чиновниця говорить, що кращим прем'єром був би Яценюк. Але ось минуло майже 2 тижні після витоку телефонної розмови Нуланд із послом США в Україні, а Яценюк досі не очолює уряд України. Очевидно не так маріонетки відповідають своєму хазяїну".

"США не закликали до зречення демократично обраного президента Януковича. США не засуджували протестувальників, які вимагають його відставки, через очевидну недемократичність багатьох його дій. Вашингтон визнає, що для демократичного вирішення кризи необхідна згода опозиції та уряду".

"Просто для порівняння, співставте позиції Вашингтона та Брюсселя з позицією Сергія Глазьєва, радника президента Путіна, експерта з України. Він називає протестувальників "путчистами" та закликає Януковича не вести з ними переговорів".

20:25 12.2.2014
Республіканці знову отримують імідж критичної до Москви партії - пише Дженніфер Рубін на сторінках "Вашингтон пост".

Блог вказує на критичні висловлювання лідерів республіканців щодо Путіна та втручання Росії в українські справи. Матеріал цитує сенатора Теда Круза, Техас.

"Я думаю, що напрямок, який обрала Росія є проблемним. Проблемним для Росії, проблемним для США та світу. Путін систематично притісняє свій народ, він використовує недоліки зовнішньої політики Барака Обами для розширення сфери впливу Росії, і я думаю, що він робитиме все можливе, щоб розширити вплив Росії та спробувати відновити СРСР. Ми бачимо тиск Росії на Грузію, Україну. Це небезпечно, але нажаль Обама не робить нічого, щоб протидіяти Росії".

Більше

XS
SM
MD
LG