Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

19:47 16.2.2014
"Блумберг" публікує статтю про підтримку Євромайдану підприємцями.

"Поки Схід та Захід України сперечаються через майбутнє колишньої радянської республіки, наметовий табір у центрі української столиці укомплектований сотнями підприємців. Вони інвестують час та гроші, щоб припинити те, що вважають економічною беграмотністю, підтримати торгові відносини з Росією та ЄС та щоб побороти корупцію і привести країну до Європейських норм", - йдеться у статті.

18:48 14.2.2014
Чи дійсно и хочемо, щоб українці повторювали "Ф*к ЄС"?, - питає на сторінках "Хаффінгтон пост" Гі Вергофстадт, лідер ліберальних демократів у Європарламенті.

"Схоже, ми не готові захищати себе від геополітичного виклику з боку Росії. Українці, навпаки, захищають не лише свої права та гідність. Вони захищають Європа та європейську гідність", - пише автор.

"Щоб до тебе серйозно ставились, треба мати серйозний план дій. Не лише порожні слова, а стратегію, яка була би співмірною зі змінами, яких прагнуть українці", - пише автор.

Вергофстадт пропонує три кроки для Європи : Приготуватись до адресних санкцій проти членів режиму Януковича. Бути готовими використати ці санкції, якщо Янукович негайно не погодиться на правила демократії та політичні реформи. Третє - надати відчутний пакет допомогти українській економіці.

18:22 14.2.2014
"... Янукович уникає рішення... Між тим одній людині терпець може скоро урватись. Ця людина - Володимир Путін", - пише "Шпігель".

"... Це на Заході вважають, що Янукович є другом Росії, а от у Москві від нього втомились і Кремль радо здихався би його", - пише видання.

Шпігель пише про те, що у Росії українську революцію вважають загрозою російській цивілазції, про жадібтність та цинізм українських багатіїв та те, що у Москві вважають, що Україні судилося навіки бути у полі впливу Білокам'яної.

"Навіть, якщо Кремлю не вдається вмовити Януковича придушити протести, оглядачі у Москві переконані, що Україна зрештою дістанеться Росії", - йдеться у матеріалі.

"Хай там чого хочуть США та олігархи, Росія все одно має більший вплив. У Кремлі не напружуються через події в Україні, хоча стан економіки України щодня погіршується. Минулого тижня гривня опустилась до найнижчої позначки за 5 років, а резерви Нацбанку швидко випаровуються. До того ж, хоч Росія і зменшила ціни на газ, цього місяця Україні все одно треба зробити виплати по боргу Росії загальним розміром у 2,5 мільярди. Грошей у країни немає і Януковичу довелось просити Путіна про ще одну відстрочку".

17:57 14.2.2014
Експерти відзначають, що США не мають достатньо ваги, щоб вплинути на вирішення кризи в Україні. Про це пише "Рейтерс".

"Сила та мотивація на стороні Росії", - цитує Рейтерс колишнього посла США в Україні Стівена Пайфера, - "Якщо США та ЄС запропонують уряду 15 мільярдів, Путін скаже, добре, ось 25-ть мільярдів. Він може легко виграти подібний торг".

Більше

XS
SM
MD
LG