Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

18:20 17.2.2014
Аналітичний центр "Карнегі Європа" публікує матеріал Джуді Демпсі "Українська криза - добра для Європи".

"Попри всі розмови про великий наступ у Східній Європі, ЄС все ще уникає складних питань : Якою є мета ЄС на східній околиці? Чи є членство ЄС реальною перспективою для країн на схід від ЄС? Чи, може, ЄС запропонує спеціальне партнерство, яке надає значні торговельні та інші права, хоч і не включає членство?


...Незабаром урядам ЄС доведеться приймати рішення щодо довготермінових відноин зі Східною Європою. Очевидно, що країни Східного Партнерства не підуть на значні реформи поки не матимуть перспективи членства. Такою, нажаль, є реальність".

21:03 16.2.2014
Українське місто вийшло з під контролю уряду - пише "Нью-Йорк Таймс" у матеріалі присвяченому Львову.

"У космополітичному місті оманливої краси, яке століттями переходило від Польщі, до Австрі, Росії, настали буремні часи".

"Держава, чия адміністрація знаходиться в облозі, має проблеми з виплатами пенсій та інших соцвиплат, але міліція патрулює вулиці , і навіть ненависний багатьом губернатор Сало каже, що може спокійно ходити містом".

"Цей спокій свідчить того, що місто та львівський регіон вже значною мірою досягли того, чого у Києві вимагають з листопада : кінця, принаймні поки, влади пана Януковича".

"На відміну від українців на сході країни, люди на заході на власні очі бачать, які польскі прикордонні містечка, які були бідними та нещасними у 1991-му, перетворились задвяки субсидіям та інвестиціям від ЄС. “Польща у кількох годинах їзди”, - каже мер Львова Садовий, - “Люди бачать тамтешні зміни і питають, чому у нас нічого не міняється?"

20:37 16.2.2014
"Янукович - від партнера до жорстокого клептократа", - UPI.com публікує статтю Тараса Кузьо.

"Тепер, коли Янукович став персоною нон грата у Європі та Північній Америці, настав час ЄС послідувати за ЄС та Канадою та запровадити цільові санкції", - вважає Тарас Кузьо.
20:33 16.2.2014
"Європейський оглядач" публікує статтю Романа Сона "Настав час ЄС посерйознішати в Україні".

"ЄС по своїй суті є союзом заснованим на спільних цінностях. Проте навіть з точки зору реальної позбавленої іллюзії політики, невірна поведінка ЄС під час кризи в Україні становить загрозу власним інтересам ЄС. Йдеться про країну із населенням у 46 мільйонів , якщо дійде до громадянської війни, це буде дуже погано для країн-сусідів, які є членами ЄС", - розмірковує автор.

"Рішучі заходи - надання перспективи входження до ЄС, відміна віз для українців, наступ ЄС на євразійський криміналітет - послужать і українцям і інтересам самого ЄС".

Більше

XS
SM
MD
LG