Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

17:15 19.2.2014
Керівники Франції та Німеччини в середу засудили прояви насильства в Україні, повідомляють паризькі ЗМІ.

Під час зустрічі в Парижі президент Франції Франсуа Олланд і канцлер Німеччини Ангела Меркель назвали події в Україні «огидними та неприйнятними».

Лідери Франції та Німеччини висловили сподівання, що на запланованій на четвер зустрічі глав МЗС країн ЄС щодо України буде застосовано санкції до людей, причетних до ескалації насильства в Києві.
17:00 19.2.2014
Лідер фракції «Зелених»/«Європейського вільного альянсу» в Європарламенті Ребекка Гармс закликає Євросоюз заморозити рахунки представників української влади. Про це повідомляє прес-служба євродепутата.

«ЄС повинен чинити тиск на Київ і Москву в рівній мірі. Європа не безсила: уряди країн ЄС повинні швидко запровадити цільові санкції проти тих українських керівників, які несуть відповідальність за ескалацію напруженості. Заморожування їхніх рахунків назріло», − заявила Гармс.
16:56 19.2.2014
Президент Чехії Мілош Земан розглядає можливість скасувати запрошення президентові України Вікторові Януковичу прибути з офіційним візитом до Праги, якщо насильство в Україні триватиме, заявив сьогодні речник голови чеської держави Їржі Овчарек.

Земан також вважає, що становище в Україні вимагає проведення там дострокових парламентських і президентських виборів, повідомив речник, виступаючи на телебаченні.
16:52 19.2.2014
Сьогодні, 19 лютого, на 18:00 влада готує повторний силовий штурм Майдану.
Таку інформацію отримав Штаб національного спротиву зі своїх джерел, повідомили у прес-службі «Батьківщини».

За даними Штабу, зараз силовиків приводять у повну бойову готовність, видають спеціальну амуніцію та боєприпаси.

«Прохання до всіх киян, які хочуть захистити столицю та свою країну від кримінальної окупації, збиратися на Майдані, щоб разом відбити атаку та «зачистку» мирного протесту. Ми маємо гуртуватися та діяти спільно, щоб перемогти», − йдеться у заяві Штабу національного спротиву.

Більше

XS
SM
MD
LG