Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

19:42 19.2.2014
Президент Віктор Янукович має можливість зробити вибір – між захистом усього українського народу, якому він служить, і компромісом та діалогом, із одного боку, або ж насильством і безладом, із іншого, заявив сьогодні державний секретар США Джон Керрі.

«Ми вважаємо, що вибір цілком ясний, і ведемо мову про можливі санкції чи інші кроки разом із колегами в Європі й деінде», – наголосив він, виступаючи під час візиту до Парижа разом із міністром закордонних справ Франції Лораном Фаб’юсом.
19:39 19.2.2014
Тактика зволікання президента Віктора Януковича дорого обійшлася Україні, а його відмова від серйозних переговорів про мирне вирішення конфлікту і конституційну реформу – велика помилка, заявив сьогодні міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.
18:46 19.2.2014
Відбулася телефонна розмова між президентом Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу і президентом України Віктором Януковичем.

Як повідомляє в середу в Брюсселі Європейська Комісія, під час телефонної розмови Баррозу висловив своє «потрясіння і тривогу у зв’язку з останніми сутичками в Україні, які призвели до загибелі й поранень багатьох людей».

«Він закликав до негайного припинення насильства й рішуче засудив застосування сили для вирішення політичної кризи. Він нагадав про особливу відповідальність українського уряду уникати насильства та поважати права людини й основні свободи», − йдеться в повідомленні.
17:17 19.2.2014
Папа Римський Франциск у середу звернувся до сторін конфлікту в Україні із закликом припинити насильство, повідомляє Радіо «Ватикан».

«З тривожним серцем слідкую за тим, що цими днями відбувається у Києві. Запевняю український народ у своїй духовній близькості й молюся за жертви насильства, за їхні родини і за поранених. Закликаю усі сторони припинити будь-які насильницькі дії та шукати порозуміння і миру в країні», – із таким закликом Папа Франциск звернувся до учасників загальної аудієнції, що зібрала 19 лютого десятки тисяч паломників на площі Святого Петра у Ватикані.

Більше

XS
SM
MD
LG