Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

22:09 19.2.2014
Президент США Барак Обама, коментуючи становище в Україні, знову заявив сьогодні, що «будуть наслідки, якщо там перейдуть лінію».

При цьому він наголосив, що це стосується і Збройних сил, які не мали б втручатися в ті питання, що їх можуть вирішити цивільні.

Як сказав Обама, виступаючи після прибуття з візитом до Мексики, він далі уважно стежить за насильством в Україні.

За його словами, саме владу України США вважають головним відповідальним за те, «щоб до мирних демонстрантів ставилися належним чином, щоб український народ міг вільно збиратися і говорити про свої питання без страху й репресій». Водночас, додав Обама, він очікує і від демонстрантів, що вони лишатимуться мирними.
21:58 19.2.2014
Ірландська фондова біржа оголосила сьогодні, що скасовує здійснену два дні тому реєстрацію єврооблігацій України на суму майже у 2 мільярди доларів США. Як мовиться в повідомленні, реєстрація була здійснена 17 лютого помилково.

Ці євробонди, з прибутковістю 5 відсотків річно і дворічним терміном погашення, зареєструють тоді, коли вони будуть випущені, заявила біржа.

Ця біржа реєструє єврооблігації України, які викуповує Росія, таким чином фактично надаючи Україні кредит. Зокрема, наприкінці грудня вона зареєструвала попередній такий випуск, на суму у 3 мільярди доларів, який тоді ж викупила Росія.
20:49 19.2.2014
Голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ звернувся до президента, Кабміну, лідерів парламентської більшості та опозиції із закликом припинити насильство в Україні. Про це йдеться у його заяві.

«Застосування сили будь-якою зі сторін неприйнятне. Політики, як опозиційні, так і ті, що перебувають при владі, впливають на ухвалення рішень, які визначають розвиток подій у країні. Політики зобов’язані повернутись до парламенту і вирішити питання цивілізовано, у рамках закону. І не важливо, хто вони: співробітники правоохоронних органів чи учасники акцій протестів – це все громадяни України. Ми всі спільними зусиллями повинні зупини кровопролиття», – йдеться у заяві Фірташа.
20:21 19.2.2014
Стосовно можливих санкцій щодо причетних до насильства в Україні США залишають у своєму розпорядженні «всі політичні інструменти», і найближчим часом Вашингтон має додатково повідомити про це, заявив сьогодні посол США в Україні Джеффрі Пайєтт.

Виступаючи після відвідин Міністерства закордонних справ України, він нагадав журналістам, що США вже скасували візи кількох посадовців, яких вважають відповідальними за попередні прояви насильства на Майдані.

Повторивши засудження цього насильства, посол наголосив, що, на думку США, мирні демонстрації мають бути під захистом.

У цей кризовий для України момент, сказав він, Вашингтон сподівається, що президент Віктор Янукович виконає керівну роль і скористається з можливості повернути країну на шлях до демократичного, заможного й мирного майбутнього.

Більше

XS
SM
MD
LG