Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

13:36 20.2.2014
Влада України несе особливу відповідальність у забезпеченні недопущення кровопролиття та збереження людських життів. Таку заяву зробив голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, після зустрічі з прем’єр-міністром Чеської республіки Богуславом Соботкою в Брюсселі.

«Мені приємно бачити, що між країнами ЄС запанував широкий консенсус в тому, як реагувати на цю ситуацію», − додав високопоставлений європейський
чиновник.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода у Брюсселі, чеський прем’єр у свою чергу зауважив, що його країна дуже занепокоєна ситуацією в Україні, та налаштована на «радикальний підхід щодо українського уряду».
13:11 20.2.2014
Лідери опозиції Арсеній Яценюк («Батьківщина»), Віталій Кличко (УДАР) і Олег Тягнибок («Свобода») зустрілися з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром, главою МЗС Франції Лораном Фабіусом і главою МЗС Польщі Радославом Сікорським. Про це повідомили у прес-службі ВО «Батьківщина».

Сторони обговорили шляхи, за допомогою яких можливе припинення кровопролиття і подальшої ескалації конфлікту в країні.

«Єдиний шлях, як це зробити, − створити демілітаризовану зону й перевести конфлікт із вулиці до парламенту», − наголосив Яценюк.

Водночас лідер партії УДАР Кличко заявив, що в тому, що наразі відбувається в центрі Києва, винна влада, й наголосив, що єдиним способом зупинити кровопролиття є повна відставка влади.

«Було оголошено перемир’я. Порушив його «Беркут», який намагався спалити консерваторію. Після цього перемир’я завершилося», − процитувала Кличка його прес-секретар Оксана Зинов’єва.

Лідер УДАРу також наголосив, що протестувальники «мирно простояли ніч, але їх обдурили».
13:09 20.2.2014
Лікар Ольга Богомолець, яка координує медичну службу Євромайдану, заявляє про 13 загиблих внаслідок пострілу снайпера протестувальників. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Друзі журналісти, хто має можливість зараз прорватися до готелю «Україна» зайдіть до нас. Медики Майдану і особисто я хочемо зробити відкриту заяву до влади та депутатів від Партії регіонів. У нас за останню годину уже 13 активістів загинуло від пострілів снайпера», – написала Богомолець.

Дані про загиблих - суперечливі. Кореспондентові Радіо Свобода лікар у готелі «Україна» сказав про 12 загиблих від вогнепальних поранень, які є тут. Також, за словами медика, 35 поранених перевезли в лікарні.
13:06 20.2.2014
На 15:00 опозиція закликає народних депутатів прийти на засідання Верховної Ради. Про це зі сцени на Майдані заявив заступник голови фракції «Батьківщина» Олександр Турчинов.

Більше

XS
SM
MD
LG