Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

16:12 20.2.2014
Лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк і депутати від опозиції прийшли до Верховної Ради, повідомляє прес-служба «Батьківщини».

Журналістам, які зібралися біля входу до парламенту, Яценюк сказав, що в парламенті має відбутися повернення до Конституції 2004 року.

У прес-службі партії заявили, що під’їзди парламенту, через які традиційно заходять до будівлі депутати і журналісти, були закриті. Депутати змогли потрапити до приміщення лише через 5-й під’їзд.

«При цьому, як повідомив комендант Верховної Ради, зараз вирішується питання, як увімкнути систему голосування «Рада» і мікрофони, оскільки від самого ранку всіх працівників апарату парламенту евакуювали», – йдеться в повідомленні.

Тим часом, як заявив у себе на Facebook депутат від «Батьківщини» Володимир Ар’єв, у Раді є кілька десятків регіоналів. Прізвищ він не навів.
15:58 20.2.2014
Санкції Європейського Союзу проти України можуть включати адресні заходи проти високопосадовців, зокрема, замороження фінансових активів, візові обмеження, а також ембарго на постачання зброї в країну.

Як повідомляє УНІАН, про це заявила міністр закордонних справ Італії Емма Боніно перед початком засідання Ради ЄС на рівні глав дипломатій 28-ми країн-членів ЄС.

«Наші висновки щодо України мають бути посилені. Зокрема, це стосується гуманітарної допомоги: ми готові прийняти поранених. Ми обговоримо санкції: замороження активів, візові обмеження та ембарго на постачання зброї Україні», − сказала міністр.

«Ми маємо діяти рішуче, але також крок за кроком. Я думаю, що українська криза триватиме довго», − додала вона.

«Але саме влада України несе головну відповідальність за ситуацію», − додала італійський міністр.
15:10 20.2.2014
Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассор закликала до негайного припинення кровопролиття в Україні, до зупинки насильства та помсти за насильство.

Про це йдеться у спеціальній заяві Президента ПАРЄ, опублікованій на сайті організації.

«Негайним пріоритетом на цей момент в Україні є зупинка насильства, зупинка кровопролиття і зупинка усіх форм помсти та відплати з тим, аби відвернути сповзання України в хаос», − йдеться у заяві Брассор.

«Парламентська асамблея Ради Європи є готовою допомогти народові України, але насильство має припинитися. Я готова працювати з Верховною Радою, яка повинна мати парламентську відповідальність за пошук вирішень з тим, аби покласти край кризі», − долала вона.

Співдоповідачі ПАРЄ Майліс Репс (Естонія) та Марієтта де Пурбе-Лундін (Швеція) перебувають зараз в Україні і мають сьогодні пізніше зустрітися з Президентом Віктором Януковичем.
15:09 20.2.2014
Уповноважений президента України з прав дитини Юрій Павленко написав заяву про звільнення і заявив про свій намір як громадянина захищати права дітей − учасників протестів.

«Подав заяву про звільнення у зв'язку з неможливістю виконувати свої посадові обов'язки», − написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Більше

XS
SM
MD
LG