Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

18:19 20.2.2014
"США жорстко говорять, але можливості щодо України - обмежені", - йдетья у матеріалі Сі-Ен-Ен.

"США видали жорсткі заяви у середу, вимагаючи припинити ескалацію політичного насильства в Україні, але аналітики попереджають, що зовінішній тиск має свої межі, особливо щойно українські військові виступлять на стороні уряду у придушенні протестів".
17:57 20.2.2014
МакКейн : "Криза в Україні загострюється, США та всі нації мають підтримати територіальну цілісність України, включно з Кримом".
17:47 20.2.2014
"Головна мета Росії в українській кризі - не допустити опозицію до реальної влади у країні. Росія сприйме будь-який український уряд, який не прагнутиме реальної зміни існуючої несправної системи, модернізації відповідно до європейських стандартів та відповідно про-західної політики".

The National Interest публікує статтю Войцеха Конончука "Україна : Чого хоче Росія?"

"Авторитарна, корумпована, непрозора, нестабільна Україна, не здатна на структурні реформи, які їй так необхідні - це найкраща гарантія, що країна щонайменше залишиться за межами орбіти ЄС - якщо навіть не у полі впливу Росії".

"Україна з сильними демократичними інститутами, яка живе за європейською моделлю - підірвала б безпеку російського режиму", - пише автор.

"Якщо вдасться знайти політичне вирішення все більж насильницької ситуації, мінімальниою метою Москви є повернення України до парламентсько-президентської системи від нинішньої президентської; мета-максимум - перетворення України на федерацію".
17:30 20.2.2014
Дослідник правих рухів Антон Шеховцов пише про роль Росії у кризі в Україні.

"У конфлікті винні лише дві сторони - Янукович та його уряд, і Росія. Янукович не міг би нападати на протестувальників без підтримки Росії..."

"Росію не цікавить Янукович. Її цікавлять підвенні та східні частини України. Росія створює Євразійський союз і без хоча б частини України, цей задум не спрацює..."

"Протестувальники не розійдуться по домах. Вони стоятимуть на своєму. Це битва за незалежність України. Ми незалежні з 1991-го року, але лише формально. Тепер люди хочуть справжньої незалежності. Йдеться не лише про підписання Асоціації з ЄС; йдеться про незалежність. Ось чому Путін так боїться. Він знає, що якщо українці переможуть свій уряд, росіяни можуть захотіти зробити те саме".

Більше

XS
SM
MD
LG