Спеціальні потреби

Світ про Кризу в Україні. Реакції політиків та ЗМІ

19:43 20.2.2014
Карл Більдт :"Білий дім закликає Януковича вивести силовиків з центру Києва, а протести - бути мирними. Це було би важливим кроком".
19:29 20.2.2014
Романо Проді на сайті Нью-Йорк Таймс розмірковує "Як врятувати Україну?".

"Щоб врятувати України, і уряд і опозиція мають зробити важкий вибір на користь компромісу та примирення. Європейські лідери мають негайно призначити прямі переговори із президентом Росії Путіним і його основними чиновниками, щоб знайти тимчасове вирішення для зупинення кровопролиття та виробити план дій, який дозволить українцям визначити свою політичну долю мирно та демократично".

"Але Захід має дати зрозуміти Москві, що Україна - місто між Заходом та Сходом - не має бути об'єктом геополітичної гри. Європейські лідери мають відмовитись від погроз про санкції проти України та Януковича, бо вони лише продовжать страждання українців. Але і російське втручання у справи України не можна терпіти", - вважає автор.

"Не може бути прощення, чи м'якості до провокаторів насильства, чи то вони вулчині бандити, чи обмануті націоналісти".

"Хоча законна незгода є частиною демократії, насильницкі напади не мають місця у політичному діалогі. Лідери української опозиції та мирні протестувальники на Майдані незалежності мають однозначно засудити екстремістів та їхні дії. Радикалів потрібно притягнути до відповідальності. Але відновлення миру також потребуватиме поміркованості від уряду Януковича, який має бути готовий відступитись, щойно порядок відновлено, щоб країна могла почати заліковувати рани".
18:56 20.2.2014
"Фашизм, Росія та Україна" - на сайті "Нью-Йорк Ревью оф Букс" вже можна читати статтю Тімоті Снайдера, яка вийде у березновому числі цього журналу.

"Нам (Заходу) російські пропагандисти та їх друзі у Києві знову і знову кажуть, що протести в Україні означають повернення націонал-соціалізму у Європу. Міністр закордонних справ у Мюнхені читав лекцію німцям про їх підтримку людей, які салютують Гітлеру. Російські медіа постійно твердять, що українці, які вийшли на вулиці є нацистами...", - пише автор.

"... Ця інформаційна кампанія намагається звести соціальну напругу у складній країні до битви між символами минулого. Україна це не театр історичної пропаганди інших, чи паззл з якого можна витягувати частинки. Це значна європейська країна, чиї громадяни мають важливі культурні та економічні зв'язки і з ЄС і з Росією", - пише автор.

"В Україні повно розвинених та амбіційних людей. Якщо на Заході будуть перейматись питанням, а чи вони раптом не нацисти - то просто не зрозуміють головних проблем нинішньої кризи".

18:29 20.2.2014
Посол США - Раді : "ТІ, ХТО НЕ ПРАЦЮЮТЬ НАД ВИРІШЕННЯМ ПРОБЛЕМИ, Є ЇЇ ЧАСТИНОЮ"

".... Найголовніше зараз забрати політику з вулиці і повернути до демократичних інститутів. Тож обрані члени Верховної Ради, якщо ви зараз не працюєте у Раді над політичним рішенням, значить ви частина проблеми, а не її вирішення...."


Більше

XS
SM
MD
LG