Спеціальні потреби

Українські військові та сепаратисти кажуть про посилення бойових дій


Проросійські бойовики на околиці Донецька, 2 квітня 2015 р.
Проросійські бойовики на околиці Донецька, 2 квітня 2015 р.

Українські військові та проросійські бойовики в п’ятницю звинуватили одні одних у посиленні бойових дій на Cхідній Україні попри двомісячне перемир’я.

Після підписання в лютому угоди про перемир’я інтенсивність конфлікту протягом останніх тижнів зменшилася, хоча повідомлення про нові жертви й досі надходять майже щодня.

«За останню добу противник значно активізував обстріли з озброєння, яке мало б бути відведене згідно з Мінськими угодами», – сказав речник АТО Андрій Лисенко на телевізійному брифінгу, додавши, що більшість атак відбулися навколо аеропорту Донецька, захопленого бойовиками.

За його словами, за минулі 24 години бойовики 18 разів обстріляли урядові війська зі зброї калібру 120–122 мм.

Згідно з Мінською угодою, зброя більшого калібру, аніж 100 мм, зокрема важка артилерія, гранатомети великого калібру та потужні ракетні комплекси підлягали відведенню від лінії зіткнення.

Своєю чергою, сепаратисти звинуватили українських військових в Авдіївці в танкових обстрілах позицій бойовиків, розташованих на відстані близько 7 км біля Донецького аеропорту, повідомила в п’ятницю інформаційна агенція бойовиків ДАН.

Урядові війська не могли здійснювати танкові обстріли з такої відстані, сказав речник Генштабу Збройних Сил України Владислав Селезньов.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG