Спеціальні потреби

У Середземному морі врятовано 3 600 іммігрантів


У суботу та вранці в неділю понад 3 600 мігрантів було врятовано біля берегів Лівії. Протягом дня триватимуть рятувальні операції. Про це в неділю повідомили представники берегової охорони Італії.

Як повідомив один з них французькій аґенції AFP, минулий день був «дуже напруженим», але не рекордним. Нагадаємо, що 12 квітня берегова охорона здійснила операцію з порятунку 3 791 мігранта, а наступного дня було врятовано ще 2 850 осіб.

Усіх врятованих доправили до Італії, а деякі з них вночі досягли острова Лампедуза. Інші мають прибути на Сицилію в неділю ввечері.

Французький патрульний корабель Commandant Birot, який Євросоюз надіслав для участі в рятувальних операціях у зв'язку з різким збільшенням кількості іммігрантів, що намагаються перетнути Середземне море, взяв на борт 217 осіб біля берегів Лівії.

Згідно з офіційною інформацією, ці мігранти (усі вони чоловіки) перебували на борту трьох кораблів. Арештовано двох незаконних перевізників, яких передадуть італійській поліції.

Влада Європи докладає зусиль до вирішення проблеми масового припливу іммігрантів. Тисячі мігрантів, здебільшого африканці і, меншою мірою, сирійці, рятуються від війни. Щодня кораблі італійських ВМС і берегової охорони рятують десятки чи сотні людей.

Очікується, що 2015 року загальна кількість мігрантів, які досягнуть узбережжя Італії, зросте до 200 тисяч, прогнозує МВС Італії. Це на 30 тисяч більше, аніж торік.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG