Спеціальні потреби

Клінтон і Трамп сьогодні вперше зустрінуться у прямому ефірі


Третина населення США дивитиметься теледебати між Клінтон та Трампом. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:28 0:00

Третина населення США дивитиметься теледебати між Клінтон та Трампом. Відео

Перші телевізійні дебати між Гілларі Клінтон та Дональдом Трампом відбудуться у понеділок в університеті Гофстра в Гемпстеді, штат Нью-Йорк, та триватимуть 90 хвилин.

Оглядачі вважають, що з 1976 року, коли почали досліджувати телеаудиторію, цей двобій збере найбільшу аудиторію – 100 мільйонів.

Середні настрої у США свідчать про підтримку Гілларі Клінтон, яка випереджає Дональда Трампа на чотири відсотки. Основна боротьба між кандидатами точитиметься за 11 штатів, перемога у яких дозволить опинитися в Овальному кабінеті. Поки що за опитуваннями у 8 штатах, лідирує Гілларі Клінтон. Експерти вважають, що ці дебати можуть істотно вплинути на вибори.

“Зараз вибори ближче, ніж цього очікували люди, і тому дебати мають велике значення для обох з кандидатів”, - каже професор Університету Джорджа Вашингтона Метью Даллек.

Перші телевізійні президентські дебати відбулись у 1960 році між Річардом Ніксоном та Джоном Кеннеді. З часом зріс не лише їхній вплив на громадську думку, але й суттєво збільшилася аудиторія. Очікується, що цього року за дебатами стежитиме 100 мільйонів людей. Це поб’є рекорд 1980 року. Тоді за Джиммі Картером та Рональдом Рейґаном стежили 81 мільйон глядачів.

«У звичайний рік, дебати є однією з небагатьох можливостей вплинути на перегони після партійних з’їздів. Це той момент, коли люди включають телевізор і дивляться”, - пояснює професор Університету Джорджа Мейсона Джеремі Маєр.

Саме завдяки телевізійним дебатам у 1960 році сенатор Джон Кеннеді зміг змінити громадську думку на свій бік та здобув перемогу над Річардом Ніксоном.

Цього року непередбачуваність Дональда Трампа становить виклик Гілларі Клінтон. Обидва кандидати у президенти мають високий негативний рейтинг, тому дебати водночас несуть як зиск, так ризик. Між президентськими кандидатами заплановано проведення трьох дебатів, а між кандидатами на посаду віце-президента США – демократом Тімом Кейном та республіканцем Майком Пенсом – два.

Дивіться також: Чи отримає Україна летальну зброю від США?

Чи отримає Україна летальну зброю від США? Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:06 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG