Спеціальні потреби

У США слідство щодо втручання Росії не рекомендує жодних нових звинувачень - ЗМІ


ЗМІ звертають увагу, що слідство щодо втручання Росії так і не вказало на змову з росіянами жодного з вже обвинувачених

Низка оглядачів та політиків наголошують на необхідності дочекатись оприлюднення власне результатів роботи слідства

ЗМІ США повідомляють, що доповідь незалежного прокурора Роберта Мюллера, який протягом майже двох років, в умовах надзвичайної уваги громадськості, розслідував обставини втручання Росії у політичні процеси у США та шукав відповідь на питання, чи координувалось дане втручання із штабом Дональда Трампа - не містить рекомендацій щодо висунення будь-яких нових звинувачень. Про це повідомляється з посиланням на джерела у Міністерстві юстиції США.

Міністерство юстиції США отримало доповідь Мюллера у повному обсязі у п'ятницю. Там заявили, що опрацюють її у найкоротший термін. Очікується, що Мін'юст незабаром передасть до Конгресу США свої власні висновки щодо звіту слідства, або ж власне сам звіт з певними вилученнями з огляду на секретність. У Демократичній партії США наполягають на передачі до Конгресу та оприлюдненні повної версії звіту.

Протягом тривалості слідства у ЗМІ звучали думки, що слідство Мюллера завершиться висуненням звинувачень членам родини президента США тощо. Сам президент США полягав, що слідство було ініційоване без достатніх на те підстав і є "полюванням на відьом". Трамп також заперечує будь-яку змову з Росією.

Прихильники президента США сприйняли інформацію про відсутність нових звинувачень, як доказ правоти закидів про те, що слідство було політично вмотивованим, а увага до нього з боку Демократичної партії - переслідувала мету дискредитувати Трампа. Натомість демократи наголошують, що продовжуватимуть власні розслідування щодо Трампа на рівні законодавчих органів США. Низка оглядачів та політиків наголошують на необхідності дочекатись оприлюднення власне результатів роботи слідства.

Попри повідомлення про те, що доповідь не буде містити рекомендацій про нові офіційні звинувачення, зберігається цікавість до того, чи доповідь Мюллера вкаже на будь-які неналежні дії Трампа та його оточення тощо.

Зберігається цікавість до того, чи доповідь Мюллера вкаже на будь-які неналежні дії Трампа та його оточення

Як відзначає американське видання The HIll, "попри те, що слідство Мюллера обернулося офіційними звинуваченнями проти двох десятків росіян у зв'язку із кремлівською кампанією втручання, жодне із звинувачень пред'явлених американським громадянам наближенимдо Трампа не містило закидів щодо змови між цими американцями та росіянами, щодо втручання у голосування". Видання відзначає, що слідство Мюллера також з'ясовувало, чи Трамп перешкоджав правосуддю".

Між тим Мін'юсту США вже ввечері у суботу може передати інформацію про головні висновки з доповіді Мюллера до Конгресу США. Про це повідомляє журналіст американського каналу Fox News Ед Генрі.

"Представник уряду повідомив мені, що міністр юстиції Барр близький до передачі головних висновків слідства Мюллера (Конгресу США - прим. ГА) у суботу, чи неділю, а оголошення може бути зроблене "вже сьогодні". Мін'юст США дотримується належних процедур, але "прагне закінчити з цим сьогодні", повідомив мені чиновник", - відзначає Генрі.

Дивіться також: Американські астронавти у прямому ефірі вийшли на космічну прогулянку

Американські астронавти у прямому ефірі вийшли на космічну прогулянку. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG