Спеціальні потреби

США намагаються витіснити Росію з ринку зброї в Латинській Америці – командувачка Південного командування США


Американські військові літаки є серед найбільш популярних типів зброї, які США продають за кордоном. Арїівне фото.
Американські військові літаки є серед найбільш популярних типів зброї, які США продають за кордоном. Арїівне фото.

Санкції, запроваджені щодо Росії створюють проблеми для країн, що користувалися російською зброєю, бо вони не можуть отримати нове озброєння, чи відремонтувати старе, заявила командувачка Південними силами США.

Тому Сполучені Штати заохочують країни, що мають російську зброю в Латинській Америці та Карибського басейну, переходити на американську зброю, сказала командувачка Південного командування США генерал Лора Річардсон.

Відповідаючи на запитання ведучої під час розмови, організованої дослідницьким центром «Атлантична рада», про те, чи не створюють російські проблеми можливості для США, Річардсон сказала, що так, і США «користуються цією можливістю».

«Ми працюємо з тими країнами, які мають російське обладнання, щоб вони або пожертвували, або замінили його на обладнання Сполучених Штатів», – сказала Річардсон.

Вона відмовилася назвати конкретні країни, про які йшлося, але вона сказала, що така робота ведеться.

«Ми над цим працюємо, і ми були дуже агресивними, ми працювали над тим, щоб доставляти обладнання, яке є зараз потрібне, – сказала Річардсон. – Санкції спрацьовують, тому що їм важко отримати запчастини та подібні речі, також системи озброєння, транспортні засоби або літаки».

Сполучені Штати є найбільшим у світі експортером зброї, за даними на 2020 рік продажі провідних американських виробників досягли 285 мільярдів доларів. Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем миру (SIPRI) підрахував, що у 2021 році на США припадає понад 40 відсотків світового експорту зброї. На Росію, яка є на третьому місці після Франції, припадає 11%.

Найбільше США продають літаків та ракет, а також бронетехніки. Серед основних покупців – партнери по НАТО, країни Африки, деякі країни Латинської Америки та Азії.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG