Спеціальні потреби

США звинуватили двох бізнесменів у спробах вивести яхту Вексельберга з-під санкцій. Одного з обвинувачених заарештовано


В квітні 2022 року яхту Tango було заморожено владою Іспанії на запит США.
В квітні 2022 року яхту Tango було заморожено владою Іспанії на запит США.

Міністерство юстиції США звинуватило росіянина Владислава Осіпова та британця Річарда Мастерса в тому, що вони допомагали російському олігарху Віктору Вексельбергу утримати у своїй власності люксову яхту Tango. Про це американське відомство повідомило на своєму сайті.

Вексельберг перебуває під санкціями США з 2018 року.

На запит США, Іспанія в п'ятницю заарештувала Мастерса. Ордер на арешт Осіпова також видано.

"Сигнал чіткий: посіпаки Путіна не знайдуть прихистку в своїх статках, а ті, хто незаконно робить таке життя можливим, нестимуть відповідальність", - заявив відповідальний спецагент Нью-Йоркської Служби внутрішніх безпекових розслідувань Іван Арвело.

Арвело зауважив: "Російські олігархи - продукт корумпованої екосистеми, які зловживають грошовою системою, що працює в правовій сфері, і збагачуються предметами розкоші та ведуть спосіб життя, про який пересічні люди можуть лише мріяти - і все це в той час, коли тисячі українців втратили житло через російське незаконне вторгнення", - сказав він.

У звинуваченні йдеться, що незважаючи на санкції проти Вексельберга, Осіпов та Мастерс, які управляли яхтою, намагались приховати те, що яхта належить олігарху, і використовували для цього американські компанії та фінансову систему. Серед іншого, Мастерс намагався змінити ім'я яхти і використовувати її під назвою Fanta, щоб забезпечити транзакції на сотні тисяч доларів, які мали б бути заборонені в рамках санкцій. Про платежі не повідомляли Мінфіну США, також, щоб обійти санкції, виплати проводились в різних валютах, йдеться у звинуваченні.

В квітні 2022 року яхту Tango було заморожено владою Іспанії на запит США.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG