Спеціальні потреби

Бійці ГУР показали використання в бойових діях американського гвинтокрила Black Hawk


Вертоліт Black Hawk, архівне фото. AP Photo/Boris Grdanoski
Вертоліт Black Hawk, архівне фото. AP Photo/Boris Grdanoski

Бійці Головного управління розвідки опанували та використовують в бойових діях легендарний американський гвинтокрил Black Hawk - "Чорний яструб", повідомляє ГУР Міноборони України. Там показали тренування спецпідрозділів, а також відзначили, що "вертоліт вражає своєю надійністю, легкістю в експлуатації та бойовою живучістю".

Також там цитують слова першого пілота геліпоктепа із позивним "Маестро": "За останній рік рівень наших пілотів колосально виріс. Наразі Україна з легкістю може прийняти близько сотні багатоцільових вертольотів типу «Black Hawk», близько 50 ударних вертольотів типу «Apache», а також близько 40-60 вантажних вертольотів типу «Chinook». Таку кількість ми могли би прийняти з мінімальним часом на перенавчання наших пілотів".

За його словами, цей Black Hawk вже бере активну участь у бойових діях, в тому числі на території ворога.

Як відзначають у Міноборони України, "Black hawk" в рази маневреніший за Мі-8, значно кращий у керованості, виграє за швидкістю горизонтального польоту. Вертоліт здатен перебувати в польоті безперервно близько трьох годин, з легкістю може подолати відстань понад 600 кілометрів.

Даний тип гвинтокрила призначений для стрільби керованими і некерованими ракетами типу "Hellfire", а також для підтримки піхоти та перевезення різноманітних вантажів. Для розвантаження групи з 12 бійців та евакуації іншої з поля бою гелікоптеру потрібно 3-4 секунди.

Нагадаємо, 4 квітня Пентагон оголосив новий пакет допомоги України на суму 2,6 мільярда доларів. Там також розповіли, що зараз триває закупівля обладнання, необхідного для початку тренувань українців на бойових танках Abrams.

Форум

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG