Спеціальні потреби

"Де обурення, відраза?" – Блінкен в ООН про атаку ХАМАСу


Державний секретар США наголосив, що будь-яка країна має право захищати себе та запобігати повторенню подібної шкоди, а жоден член Радбезу ООН не міг би терпіти вбивство свого народу. Фото: Державний секретар США Ентоні Блінкен, AP
Державний секретар США наголосив, що будь-яка країна має право захищати себе та запобігати повторенню подібної шкоди, а жоден член Радбезу ООН не міг би терпіти вбивство свого народу. Фото: Державний секретар США Ентоні Блінкен, AP

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав країни ООН засудити атаку ХАМАСу проти Ізраїлю та запобігти поширенню цього конфлікту під час промови на засіданні Ради Безпеки ООН у вівторок 24 жовтня. Він також підтвердив, що під час нападів загинуло 33 американських громадянина.

“Немовлят пронизували кулями. Молодих людей ловили і розстрілювали, висловлюючи радість. Обезголовлювали людей. Сімʼї згоріли живцем в останніх обіймах. Батьків страчували на очах у дітей. Страчували дітей на очах у батьків. Скільки заручників у Газі? Треба питати – де обурення? Де відраза? Де відмова? Де безперечне засудження цих жахів?” – говорить Ентоні Блінкен про події 7 жовтня.

Треба питати – де обурення? Де відраза?  Де відмова? Де безперечне засудження цих жахів?
Ентоні Блінкен

Державний секретар США наголосив, що будь-яка країна має право захищати себе та запобігати повторенню подібної шкоди, а жоден член Радбезу ООН не міг би терпіти вбивство свого народу. “Ця Рада та Генасамблея ООН неодноразово підтверджували, що всі акти тероризму є незаконними та невиправданими. Вони є незаконними та невиправданими, незалежно від того, націлені вони на людей у Найробі чи на Балі, чи відбуваються у Стамбулі чи Мумбаї, в Нью-Йорку чи Кіббуц Беері”, – додав Блінкен.

Блінкен також закликав країни ООН не допустити поширення цього конфлікту, наполягаючи на тому, що підтримка міжнародного миру та безпеки – основна відповідальність Радбезу.

Поширення конфлікту було б руйнівним не лише для палестинців та ізраїльтян, але й для людей у всьому регіоні та й у всьому світі, вважає Блінкен: “Ми закликаємо всі держави-члени надіслати тверде єдине повідомлення будь-якій державі чи особі, яка розглядає можливість відкриття нового фронту в цьому конфлікті проти Ізраїлю, або яка може націлитися на партнерів Ізраїлю, включаючи Сполучені Штати”.

Держсекретар закликав країни “не підливати масла в вогонь” та запобігти поширенню конфлікту.

Білий Дім сподівається, що Конгрес якомога швидше повернеться до роботи і схвалить запит на додаткове фінансування для Ізраїлю і України — як раніше повідомляв Голос Америки, про це на брифінгу 23 жовтня у Білому Домі заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі. Він наголосив: адміністрація президента США Джо Байдена вважає, що усі пункти запиту на майже 106 мільярдів доларів важливі і невідкладні.

Дивіться також: Брифінг. Коли очікувати розгляду додаткового фінансування для України?

Брифінг. Коли очікувати розгляду додаткового фінансування для України?
please wait

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Форум

Розсилка

XS
SM
MD
LG