Спеціальні потреби

Північній Кореї треба нагодувати свій народ, а не розширювати військовий потенціал – Білий дім


Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу у Білому домі у Вашингтоні, 19 січня 2024 року.
Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі під час брифінгу у Білому домі у Вашингтоні, 19 січня 2024 року.

Зближення відносин між Росією та Північною Кореєю викликає занепокоєння, заявив під час брифінгу у пʼятницю 19-го січня координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Відповідаючи на питання про те, яке значення має зустріч президента Росії Володимира Путіна із міністеркою закордонних справ КНДР, яка відбулась у Кремлі цього тижня, Кірбі нагадав, що Росія хоче розширити свій арсенал зброї — балістичних ракет та артилерії коштом Північної Кореї.

“Це хвилює народ України, Сполучені Штати, а також увесь Корейський півострів загалом”, — каже Кірбі.

Посадовець також зауважив, що погрози Північної Кореї застосувати ядерну зброю проти Південної Кореї, Японії та США треба сприймати серйозно. Він заявив, що США роблять кроки, щоб цю загрозу усунути. Крім того, на думку Кірбі, КНДР варто більше піклуватися про добробут власних громадян.

“Не можна нехтувати такою риторикою від людини, яка керує режимом, що прагне розвивати передовий військовий потенціал, включаючи ядерну зброю”, – пояснив радник з нацбезпеки.

Кірбі додав: “Кім Чен Ин мав би зосередитися на тому, щоб нагодувати свій народ, а не на отриманні передових військових можливостей”.

Раніше Сполучені Штати запровадили санкції проти трьох російських організацій і однієї особи за участь в транспортуванні та випробуваннях балістичних ракет КНДР для використання Росією проти України.

А на спеціальному засіданні Радбезу ООН, присвяченому цьому питанню, представник Південної Кореї заявив, що КНДР використовує Україну як полігон, щоб випробовувати свої ракети.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG