Спеціальні потреби

Столтенберг застеріг НАТО від "історичної помилки" і закликав негайно дати Україні більше боєприпасів


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг представив звіт Альянсу за 2023 рік. На пресконференції 14 березня 2024 року Столтенберг відповів на питання преси щодо допомоги Україні
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг представив звіт Альянсу за 2023 рік. На пресконференції 14 березня 2024 року Столтенберг відповів на питання преси щодо допомоги Україні

Якщо НАТО дозволить Путіну перемогти, це буде "історичною помилкою", заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

"Настав критичний момент. Жахливою історичною помилкою буде дозволити Путіну перемогти", - наголосив посадовець на пресконференції 14 березня, присвяченій звіту Альянсу за 2023 рік.

Столтенберг закликав країни "діяти швидко" і застеріг, що затримки "мають справжні наслідки на полі бою".

"Союзники по НАТО не надають Україні достатньо боєприпасів і це має наслідки на полі бою щодня. Той факт, що росіяни здатні щодня переважити українців - це, звичайно, величезний виклик і причина, чому росіяни змогли здобути первні просування на полі бою в останні тижні та місяці", - заявив Столтенберг відповідаючи на питання преси.

Генсек Альянсу підкреслив, що союзники надають "безпрецедентну" допомогу Україні, яка дозволила Україні "вижити як суверенній та незалежній країні", але зараз "критичний момент", коли потрібно збільшити допомогу.

Столтенберг звернувся до столиць країн-членів Альянсу: "Нагально потрібно, щоб союзники прийняли необхідні рішення, щоб надати більше боєприпасів Україні. Це моє послання всім столицям. Ми уважно слідкуємо за процесом в Конгресі США, бо США надають значно більше зброї та боєприпасів. Але вони не одні - європейські союзники та Канада надають значну підтримку також, але США, Канада та Європа мають робити більше, необхідні довгострокові зобов'язання, щоб українці могли також планувати".

"Разом ми здатні надати Україні те, чого вони потребують. Ми маємо показати політичну волю це зробити", - наголосив генсек.

Союзники по НАТО вже надали безпрецедентну підтримку Україні, але мають робити більше, підсумував він.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG