Спеціальні потреби

У ЄС схвалили виділення нового траншу в межах Ukraine Facility


Посли ЄС схвалили транш згідно з програмою Ukraine Facility, що відкриває шлях для переказу майже 4,2 мільярда євро на підтримку відновлення, реконструкції та модернізації України. Далі за процедурою затвердження відбудеться у Раді ЄС, повідомило угорське головування у Раді ЄС у мережі Х. Раніше цю програму погодила Єврокомісія.

Регулярні виплати за планом Ukraine Facility було схвалено Брюсселем у травні, нагадує Радіо Свобода. Програма визначає наміри уряду України щодо відновлення, реконструкції та модернізації країни, а також реформи, необхідні для вступу до ЄС протягом наступних чотирьох років. Цей крок дозволив розпочати регулярні виплати в рамках Фонду для України на 50 мільярдів євро.

В українському уряді додали, що план для Ukraine Facility включає 151 індикатор за 69 напрямками реформ, виконання яких заплановане на період до 2027 року.

За виконання цих індикаторів у 2024 році Україна має отримати 16 мільярдів євро, у 2025 році – 12,5 мільярди євро, у 2026 році – 7,2 мільярда євро, 1,2 мільярда євро у 2027 році, а також 1,3 мільярдад євро у січні 2028 року за виконання індикаторів четвертому кварталі 2027 року.

Україна вже отримала 6 мільярдів євро фінансової підтримки у березні та квітні цього року за успішне виконання п’яти індикаторів першого кварталу. У другому кварталі необхідно виконати дев’яти індикаторів, що дозволить отримати 4,1 мільярда євро у вересні 2024 року, повідомили у Кабінеті міністрів України.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG