Спеціальні потреби

Британська розвідка прокоментувала звільнення голови будівельної компанії Міноборони РФ


Міноборони РФ
Міноборони РФ

Кремль загалом толерує певний рівень корупції, але від початку війни карає тих, хто не має достатнього політичного захисту. Так розвідники Міноборони Великої Британії у своєму останньому зведенні прокоментували звільнення керівника Військово-будівельної компанії Міноборони РФ Андрія Бєлкова.

"Військово-будівельна компанія була створена у 2019 році спеціально для досягнення ефективності. Тодішній міністр оборони Сергій Шойгу хвалив "спеціальний режим внутрішнього та зовнішнього аудиту, який компанія запровадить для оборони". Насправді компанію, швидше за все, використовували корумповані чиновники для отримання прибутків", - йдеться у зведенні.

У британському Міноборони нагадали, що 23 липня 2024 року суд у Ростові-на-Дону засудив екс-директора заводу тактичних ракет "Зірка-Стріла" до колонії за розтрату та завищення цін.

Розвідники пишуть, що корупція поширена в оборонній промисловості Росії. Так, нагадується у зведенні, у 2007 році аудит, проведений на замовлення тодішнього міністра оборони Сергія Іванова, показав, що 70% бюджетних ресурсів Міністерства оборони було використано не за офіційним призначенням.

"Кремль толерує певний обсяг корупції, але з початку війни в Україні посилюються репресії проти тих, хто є недостатньо захищений політично",- підсумовують розвідники.

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

Розсилка

Recommended

  • Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

    Підписуйтеся на Голос Америки Українською в Telegram

XS
SM
MD
LG